Областният информационен център с наръчник „Европа и ние” за новия програмен период и възможности за кандидатстване

Изображение 1 от 3

    Областният информационен център представи днес наръчник „Европа и ние”, даващ представа за приоритетите през новия програмен период от 2021 до 2027г. В него страната ни предстои да усвои 9 млрд.евро по европрограми.Тя е от малкото страни,които получават увеличение на помощта.

    Специално внимание е отделено на общата селскостопанска политика. Тя дава възможност на земеделските производители да кандидатстват и през този период за евросубсидиране.

    В наръчника сме отделили специално внимание на това направление, защото то е от изключително значение на региона ни. Това отбеляза при представянето на помагалото директорът на Областният информационен център Дора Христова. Тя посочи ,че общата селскостопанска политика е създадена през 1962 г. Нейната цел е подкрепата на земеделските производители и повишаване на селскостопанската производителност , за да се гарантират стабилни доставки на храни на достъпни цени. Цели се също защита на жизнения стандарт на земеделските производители в Европейския съюз.През новия програмен период Общата селскостопанска политика ще се съсредоточи  върху девет цели,като най-важната е гарантирането на справедливи доходи на земеделските стопани.

      В наръчника са посочени и петте стълба на политиката на ЕС през новия програмен период,които ще се реализират в програми.Те са:По интелигентна Европа; По-зелена и безвъглеродна Европа; По добре свързана Европа; По социална Европа; Европа близо до гражданите.

    Наръчникът е предназначен както за местните власти и бизнеса, така и за информиране на хора в образователната сфера, подчерта Дора Христова.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини