ПГЕЕ отбеляза Денят на Европа

По случай 9 май – Денят на Европа и на eTwinning, се проведе виртуална среща на Управителния съвет на международната мрежа ecoMediaEuropе, в която членува ПГЕЕ “Капитан Петко войвода“. Това е партньорска мрежа на образователни институции от различни страни в Европа. Ръководителите на ecoMediaEuropе си дадоха среща в електронната платформа eTwinning. Бяха обсъдени бъдещите дейности на мрежата и възможностите за сътрудничество е сферата на образованието и обучението.

На срещата присъстваха и учениците на ПГЕЕ „Капитан Петко войвода“, които през месец юли ще проведат 3-седмична производствена практика в Австрия. Стажът е част от проект № 2018-1-BG01-KA102-047151, „Мобилност в Европа - стъпка напред в професионалното развитие“, финансиран по програма „Еразъм+“, КД1 „Образователна мобилност за граждани“, сектор „Професионално образование и обучение“. Тематиката и е насочена към придобиване на нови знания и умения в областта на автомобилната техника, компютърната диагностика на автомобилите и програмирането.

Директорите на двете училища Таня Тюркеджиева и Норберт Айхолцер обсъдиха последните детайли за провеждането на международната практика учениците от ПГЕЕ.

Следващата седмица ще бъде проведен и първият виртуален тренировъчен час на учениците, в който те ще се запознаят с базата на австрийското училище и ще получат първите си задачи от преподавателите и наставниците им от Австрия.



Това съобщиха от ръководството на гимназията.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини