11 °C

Поредна успешно реализирана международна практика от учениците на Електрониката

Поредната група стажантина ПГЕЕ "КапитанПетковойвода"се завърна от международен стаж в гр. Волфсберг, Австрия. Практиката се реализира от 08 до 28юли от 15 участници от 11 клас и е финансирана по проект№ 2017-1-BG01-KA102-035624, „Европейско измерение на професионалното обучение“, КД1 „Образователна мобилност за граждани“, сектор „Професионално образование и обучение“ на програма„Еразъм+”.

Приемаща организация беFachberufsschuleWolfsberg, дългогодишен партньор на ПГЕЕ "КапитанПетковойвода". Училището подпомага развитието и утвърждаването на специалностите „Електрообзавеждане на транспортната техника” и „Автомобилна мехатроника” и е известно с високия стандарт на професионално образование.

Обучението в Fachberufsschule Wolfsbergсе базира на принципа на дуалната система, при която се осъществява много тясна връзка между професионалното училище и бизнеса. Партньорските предприятия на австрийското училище бяхавключени в програмата на практикатана нашите ученици.

Участниците, включени в групата, работиха в реална работна среда със съвременна електронно-измервателна апаратура, техника за контрол и управление,  оборудване за компютърна диагностика на автомобили. Запознаха се на практика с пневматично и хидравлично управление на автомобили, компютърна диагностика,  системи за цифрово-програмно управление. Партньорите ни им представиха и техниката за обработка на данни EDV-Technik. Учениците имаха възможност да се обучават с уреди за диагностика на Bosch и Gutmann и с осцилоскопи на FLUKE - най-новото ниво на професионална техника, използвана както в  Европа, така и при азиатските автомобилни марки. В програмата беше включено обучение по програмиране, техническо чертане със продуктите на АУТОДЕСК и 3D принтиране.

Учениците се справиха отлично с цялостния процес по откриване, анализиране и отстраняване на софтуерни грешки и откриване на проблемните точки в системите за управление на автомобила.

Оценкатана приемащата организация  Fachberufsschule Wolfsberg за работата на нашите ученициeотлична. На всеки от тях бяха издадени сертификат за успешно преминато практическо обучение и сертификат Europass мобилност, които ще се добавят към свидетелството за завършено професионално образование.

Българските ученици бяха поканени да среща с кмета на гр. Волфсберг. Те споделиха с него впечатленията си от града и страната и наученото от тях по време на престоя им в Австрия. На обсъждането присъствеше и г-н Херберт Айле – ръководител на Европейската партньорска мережа ecoMEDIAeuropa, част от която е и ПГЕЕ.

Практиката в Австрия осигури възможности за личностен и професионален напредъкнаучастниците. Учениците се обучаваха в модернифирми и се запознаха с европейскитестандартина качество. В свободното си време те имаха възможност да опознаят културата, бита, традициитена страната домакин.

По време на престоя на групата бяха договорени и условията за реализациятановия проект на двете училища, който предвижда провеждането на нова производствена практикапрез юли 2019 година. Той е финансиран по програма „Еразъм +“. Участниците в нея ще бъдат 15, а дейностите в програмата са отново в областта на автомобилната мехатроника.

Проектите имат за цел осигуряване на по-добри възможности за професионално обучение и развитие на учениците и учителите на ПГЕЕ.

Това съобщиха от ръководството на гимназията.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 15.12.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Ще отстоявате интересите си, без да се страхувате от това, какво мисли този или онзи за вас. Аргументите ви са основателни, но зачитайте достойнството на опонентите си. По този начин ще затвърдите мнението за себе си, като за праволинейни и коректни хора. Не пренебрегвайте почивката си.
15 дек 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Прекарайте този ден почивайки активно т.е. движете се, като по този начин изчиствате съзнанието си от мисли и тревоги. Движението ще се отрази благоприятно и на физическата ви форма, която напоследък е доста пренебрегвана от ваша страна.
15 дек 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Не разгласявайте претенциите си към ваши длъжници или пък запазете в тайна начинанията, които възнамерявате да предприемете в близките дни. Има голяма вероятност някой от хората около вас макар и несъзнателно да ви попречи и доста да ви забави. Ще ви е трудно да се справите сами с голямото натоварване, което ви очаква днес, за това потърсете подкрепата на близките си.
15 дек 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Чуден ден за вас и семейството ви. Спокойствието у дома е ненакърнимо и дори саркастичните ви забележки не могат да го развалят. Приемете професионалните предизвикателства с високо вдигната глава и разбийте конкуренцията, вие сте по-добрите.
15 дек 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Умеете правилно и акуратно да координирате дейността на много хора. Но не изпадайте в крайности, защото всичко може да свърши зле. Някои от вас ще започнат интимна връзка, която може да прерасне в нещо по-сериозно. Вие ще прецените как да действате съобразно личните си усещания.
15 дек 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Много от вас вече обмислят коледната си ваканция. Добрите ви финансови резултати напоследък, ще ви позволят да правите плановете си по-свободно. Консултирайте се все пак с близките си и не ги поставяйте пред свършен факт.
15 дек 2019

Хороскоп за Везни

Везни
Забавете темпото, похвално е, че имате желание за работа, но не прекалявайте. Прекалено много отговорности изтощават и без да се усетите, ще се почувствате отегчени от всичко. Работете за физическата си форма, тя ще допълни самочувствието ви. Познания, получени от интернет или други информационни източници ще ви подтикнат към нов бизнес.
15 дек 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще се нуждаете от услугите на някого, когото сте пренебрегнали в миналото. Поправете отношението си и ще останете всички доволни. Правете добро и ще срещате признателност и радост в очите на хората. Ще се почувствате привлечени от нова личност и в душата ви ще заискри пламъчето на любовта.
15 дек 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днес сте настроени дружелюбно към всички, затова и денят ви ще мине приятно в разговори и ленива почивка. Отдавна имате нужда от разтоварване, така че се насладете напълно на свободния ден. Предотвратявайте всякакви конфликти. Не допускайте дреболии да развалят почивката ви. Посветете й се напълно.
15 дек 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Днес ви очакват приятни емоции, тъй като сте заобиколени от хора, които обичате и се чувствате наистина добре. С каквото и да се заемете, вършите го докато не останете удовлетворени от резултата. Привлечени сте от личност, която също не е безразлична към вас. В най-скоро време ще ви се отдаде възможност да действате по-активно.
15 дек 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Непременно отделете време за отмора, защото денят е подходящ за вътрешен живот, пречистване и осмисляне. Заредете се с положителни емоции и сила за утре. Бъдете сами, но не самотни, и не изпадайте в меланхолия. Не бъдете раздразнителни и се въздържайте от критика към хората около вас. Ако се заемете с духовни практики, у вас може да се оформят оригинални идеи, които ще намерят място в ежедневието ви.
15 дек 2019

Хороскоп за Риби

Риби
Повечето от вас днес ще трябва да се заемат с домашните задължения. Честите ви отсъствия са натрупали куп неотложни задачи. Отделете време за лични занимания или спорт. Помогнете на близките си. Можете много да облекчите положение им. Не допускайте дреболии да помрачат настроението ви днес.
15 дек 2019
Последни новини