Смъртоносен вирус е на път на унищожи света

Вирусът е наречен "Щама на Юда" и попадайки в човешкия организъм превръща полезните и безвредни бактерии в смъртоносни.Той е в състояние да заличи цял животински или растителен вид.Епидемията започва на о-в Рождество в Индийския океан и се разпространява с невероятна скорост. Да се справят с проблема са натоварени шепа учени, попаднали в плен на луксозен кораб. Това за сега се случва само в романа на Джеймс Ролинс - "Щамът на Юда".


Джеймс Ролинс е писателският псевдоним на ветеринарният лекар Джим Чайковски (роден 1961г.) от Сакраменто, Калифорния.Автор е на приключенски трилъри, завладяли книжния пазар не само в Америка, но и у нас. Неговите бестселъри са добре познати на любителите на загадките - "Кръвта на Сатаната","Последната тайна на Земята","Амазония", "Триъгълникът на дракона", "Айсбергът на смъртта", "Пясъчна буря", "Карта от кости", "Черният орден". Големият и неочакван успех на книгите му принуждава Ролинс да се откаже от ветеринарната практика и да се отдаде на писане. Любител спелеолог и водолаз, той често използва познанията си в романите, в които екшънът е предимно под земята или под водата.

Под псевдонимът Джеймс Клемънс той пише и фентъзи разкази. Влияние върху развитието му като автор оказват историите за Тарзан, "Хрониките на Нарния", романите на Жул Верн и Хърбърт Уелс.


В новата си книга "Щамът на Юда" приключенията на Грей Пиърс продължават. Историите за агентът от антитерористичната организация "Сигма " започнаха от "Пясъчна буря" (2004), "Карта от кости"(2005),"Черният орден"(2006). Ролинс отново демонстрира майсторско съчетание на наука и приключения, напрежение и експлозивен екшън. Грей Пиърс по неволя става съучастник в действията на неговата отдавнашна противница Сейчан-безмилостна убийца от терористичната организация, наречена "Гилдията". Те попадат в лабиринт от мистерии, следвайки знаците оставени от Марко Поло през 13 век. Следите ги отвеждат във Ватикана, след това в Истамбул в църквата "Св. София" и накрая в Камбоджа в древен храм. Паралелно с тях група учени се опитват да разрешат загадката чрез съвременните медицински методи, докато на финала всички се събират и обединяват усилията си за спасението на човечеството.

Ролинс обещава приключенията на храбрият командир Пиърс да не спират да тук. Вече е готов следващият роман "Последният Оракул", който ще излезе през юни на американския пазар. С помощта
на био-инженерството учените вече могат да възпроизведат и клонират Буда, Мохамед, дори Исус.И отново единствените, които са в състояние да спрат користните действия на "Гилдията" са агентите от "Сигма".
Д.А.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини