Големи четат на малки в ПГ по туризъм

     Във връзка с Националната кампания „Походът на книгите“ на 20 април в Професионална гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ – Кърджали, се проведе вълнуваща среща между група ученици от училището и деятели на словото от нашия град. По инициатива на учителите по български език и литература в библиотеката на гимназията младежите посрещнаха поетесата Вилдан Сефер и г-н Гълъб Бочуков – директор на ДТ „Д. Димов“ – Кърджали.

     Госпожа Сефер прочете вълнуващи стихове за любовта, щастието и природата, плод на дългогодишната ѝ творческа дейност. Тя подари на училищната библиотека и на учителите по БЕЛ екземпляри от последната си стихосбирка „Неизпята тишина“, а всеки ученик получи „литературен свитък“ с подбрани нейни творби.

     Г-н Бочуков представи на слушателите артистична интерпретация на разказа „Хамелеон“ от А. П. Чехов. Той насърчи младите хора да направят книгите свои приятели и по-често да посещават театрални постановки.

Ръководството на гимназията изказва своята благодарност към г-жа Вилдан Сефер и г-н Гълъб Бочуков за оказаното внимание и желание да потопят в света на книгите младите златаровци!

Това съобщиха от ръководството на гимназията.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини