Представят три книги на поетесата и детска писателка Виолета Михова


    На 18 май, от 17.30 ч. в пресцентъра на БТА ще бъдат представени три книги на поетесата и детска писателка Виолета Михова: “Илюзиите не умират”; „Разповивам пелените на залеза”; „Погали ме слънцето“. Организатори на срещата са Община Кърджали, Групата на кърджалийските творци и фондация „Надежда”.
    В представянето участват:  Емил Пенчев - художник на нейните книги; Лияна Фероли - литератор; Ангел Рачев - поет; Пепа Мавродиева - литератор, Кирилка Петкова - литератор. Проявата е посветена на 24 май - Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета, култура и на славянската книжовност.
    Поетесата и детска писателка Виолета Михова е родена е на 13.10.1959 г. в Пловдив. Магистър по психология от ПУ ”Паисий Хилендарски”. Живее и работи в град Кърджали като психолог в Дома за медико-социални грижи за деца. Авторка е на детските книги:„Кристалната фея” (2016),„До чудесата” (2016), „Зайко награден е всеки ден“ (2022) и на стихосбирките “Илюзиите не умират” (2017), „Разповивам пелените на залеза” (2018), „Погали ме слънцето“ (2020). Членува в Дружеството на пловдивските писатели и поети от 1979 г. Публикува литературни творби в списания и вестници. Носителка е на множество награди от национални и международни конкурси . Нейни творби са включени в 56 издания - наши и чужди. Авторка е и на текст за химн на Кърджали, музиката към него е на Нешко Нешев. Нейните текстове водят читателите в света на любовта и свободата, отключват сърдечния храм на вълшебствата на мечтата и на вътрешното познание за нашата същност.

    Лиана Фреоли

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини