10 книги ще подари училище "Славейков" на свои ученици късметлии


Днес в голямото междучасие директорът на СУ "Петко Рачов Славейков" Милко Багдасаров изтегли щастливите победители в томболата за коледен подарък - книга, която всяко от спечелилите деца само си е пожелало. Актовата зала на най-голямото училище бе препълнена с трепетни деца, очакващи точно тяхното име да бъде изтеглено от пълната с листчета подаръчна кутия. 
Инициативата за насърчаване на четенето в училището за шампиони започна преди седмица, когато учители по български език и литература поставиха голяма кутия до главния вход на училището, в която всеки ученик независимо от възрастта си да постави своето желание за книга, която да получи като коледен подарък. Бързо-бързо кутията се напълни с листчета, написани от малки и големи.
Първоначалното намерение на директора било да изтегли пет имена и съответно да осигури желаните от тези пет деца книги. Виждайки големия интерес обаче, Багдасаров реши да подари на два пъти повече ученици избраните от тях книги и изтегли десет имена. Естествено, от спечелилите преобладават малчуганите от начален етап на обучение. 
Заглавията, които ще получат късметлиите за Коледа, са разнообразни - от очакваните "Мечо Пух" и "Хитър Петър" до тематичните "Коледа" и "Коледен подарък", та и до интригуващите "Училище мъчилище", "Семейство Тъпашки" и "Прокълнатите крале".
Инициативата за насърчаване на четенето се провежда за втора година в "Славейков", въпреки че тази година по това време липсва национална такава. Учителите по български език и литература решават да спазят традицията и да я проведат отново. Интересът от страна на децата е много по-голям в сравнение с миналата година. Хубаво е, че за малчуганите книгата все още представлява желан и очакван коледен подарък. 
Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини