Арт работилница „Дар за приятели”събра млади художници от Кърджали

Арт-работилница „Дар за приятели” събра млади художници от Кърджали в Керимовата къща в събота. Те илюстрираха романа-приказка «Графиня Лък» на Петя Караколева. Ръководителката Пенка Атанасова запозна участниците с историите и премеждията на главните герои граф Карил (11-годишен) и графиня Бенайя (9-годишна), които тръгват с един нарисуван кораб към Америка преди Колумб, за да проправят пътя на откривателите. Кърджалийската писателка Петя Караколева е написала тази книга през 1992 година специално за 500-годишнината от откриването на Америка.

Това е втората арт-работилница по този проект. Първата, която проведохме в село Стремци, също беше много успешна. Децата проявиха въображение и нарисуваха чудесни рисунки.» - сподели Валентина Иванова, председател на Дружество «Приятели на САЩ» - организатор на проявата.

Жури от Дружеството на художниците ще оцени рисунките от двете арт-работилници и ще излъчи най-добрите десет, които ще бъдат показани в специална изложба.

Проявата е част от програмата на Месеца на Америка в Кърджали, организиран от Дружество «Приятели на САЩ», Община Кърджали и Посолството на САЩ и е подкрепена от фирмите «Халоила», «Френдс», «Палитра» и «Хати».

Това съобщиха за Кърджали бг вести от Дружество «Приятели на САЩ» в Кърджали.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини