Кърджалийци помечтаха за Америка с музиката на Боб Дилън

Приятели на САЩ отбелязаха рождения си ден с щур купон

Кърджалийци помечтаха за Америка с музиката на Боб Дилън на щур купон снощи в джаз-клуб Stage . Официално бе закри месецът на Щатите в града,а дружество „Приятели на САЩ” чества 24 години от създаването си.

Обичам Америка заради свободата, каза гостът на проявата блусаря Васко Кръпката.

Да помечтаем за Америка.Председателката на дружеството Валентина Иванова ни кара да преоткриваме САЩ. Тя търси и ражда идеи.Община Кърджали може да бъде само партньор.Това каза в приветствието си зам.-кметът Елисавета Кехайова.

Валентина Иванова прочете телеграма от посолството на САЩ в България. В нея се поздравяват членовете на дружеството „Приятели на САЩ” с годишнината. Работите творчески.Обогатявате културния пейзаж в България и Америка, се казва в посланието, подписано от американската посланичка Марси Рийс.

Алеко Дянков представи творчеството на Боб Дилън. Той отбеляза,че великият музикант е разностранна личност. Рисува,пише стихове,фотографира. Той има над 500 песни.В същото време Боб Дилън крие от медиите личния си живот. Дори накарал първата си съпруга да влезе гардероба, когато в дома му нахлули журналисти. Боб Дилън има десетки „маски”. Дори в началото на кариерата е излизал на концерт с бяла маска, подчерта Алеко Дянков, който е бил на над 40 концерта на легендата.

Мария Панчева от издателство „Махалото” представи биографичната книга за Боб Дилън „По магистралата на живота”, написана от Хауард Саунс. Това е най-пълната биография на твореца,подчерта Мария Панчева.

Васко Кръпката изпя едни от най знаменателните хитове на Боб Дилън. Той си акомпанираше с китарата на друга рок легенда-българинът Георги Минчев.

Яки жици забиха кърджалийските музиканти от „Кеф бенд”.Васко Кръпката им удари рамо с устната си хармоника.

За рождения ден на дружество „Приятели на САЩ” присъстващите си разделиха голяма торта.

Сред гостите на вечерта освен Елисавета Кехайова, бяха секретаря на община Джебел Хайрие Мехмед и окръжния прокурор Светлозар Лазаров.

Георги Кулов

Васко Кръпката
Снимка за спомен
Кеф бенд наелектризираха публиката
Представянето на книгата за Боб Дилън
Фенове
Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини