ДНК-анализът потвърди: Изхвърленото от морето тяло е на Валя

Тялото, което морето изхвърли край бургаското пристанище преди дни, е на 24-годишната Валентина Иванова от Бургас, показа приключилият ДНК анализ.

Тялото бе открито в силна фаза на разложение. Установяването на самоличността е било трудно и затова се наложило да бъде направена ДНК експертиза.

Изследването е станало по метода на ДНК-профилиране, свързано с тест на  костен материал, извършен от специалисти в сектор "Базова  научно-техническа лаборатория" при ОДМВР-Бургас, обясниха от полицията в  града.

Взети са проби от биологичните родители на Валя и зъбната кост, които са доказали съответствие. Говорителят на ОД на МВР Цветелина Рандева заяви, че е било възможно да се направи втора такава експертиза но родителите й не са поискали, предаде "Фокус".

По тялото не са установени никакви следи от насилие. Днес то ще бъде освободено от моргата и предадено на родителите, каза Рандева.

Бургаската полиция ще иска от Интерпол да свали от страницата си информацията за издирването на Валентина Иванова, добави Рандева.

На 19 май, около 18.30 часа в Първо районно управление, бе получено съобщение от 18-годишен бургазлия, че в района на вълнолома от страната на морската гара, във водата край тетраподите, е забелязал човешки труп. Тялото на момичето бе откарано за аутопсия.  Беше извършено разпознаване от близки на Валя по снимки на дрехите, с които е била облечена и тогава бе потвърдено, че тялото е нейно. За стопроцентово потвърждение се изчака и резултатът от ДНК-анализа. 

Валентина Иванова изчезва в нощта на 15 април, когато слиза от такси в началото на Морската градина на Бургас и оттогава следите й се изгубват. В Окръжна прокуратура-Бургас бе заведено досъдебно производство срещу  неизвестен извършител за отвличане на 24-годишната Валентина Иванова. От МВР коментираха още през април, че случаят е изяснен в детайли и не се касае за умишлено престъпление, вътрешен или външен трафик на хора.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини