Учениците и учителите от ЕГ „Христо Ботев“, гр. Кърджали за поредна година избраха „Личност на годината“

Събитието „Личност на годината“ стана традиция в елитното училище Езикова гимназия „Христо Ботев“ - град Кържали.

Изявените ученици се състезаваха в следните категории: „Интелект на годината“, „Талант на годината“, „Спортист на годината“ и „Социално ангажирана личност на годината“. Само за учениците от випускосми  клас имаше категория „Най-голям брой отлични оценки“. За абитуриентите от Випуск 2019 имаше специална категория - „Цялостен принос“. Сред номинираните бяха десетки ученици, доказали се в различни състезателни формати, допринесли за издигане престижа на гимназията.

Церемонията по награждаване се проведе на 16 май 2019г. в кино „Роял“, гр. Кърджали. Залата на киното се препълни с  учители и ученици от гимназията.

Осмокласниците с най – голям брой отлични оценки през учебната 2018/2019г. са:  в профил английски език - ученичката Селин Осман, в профил немски език – Нурджан Ибрямова и в профил френски език - ученичката Симона Грънчарова. Малките „звезди“ получиха грамоти от госпожа Радка Попгеоргиева – заместник – директор в гимназията.

Категория „Интелект“ спечели Борислав Енчев от девети клас – ученик с много постижения б от участие в състезания и олимпиади в различни области – български език, чужди езици, математика,природни науки, театър .

Категория „Спортист“ с най-много гласове спечели непобедимият ЕргюналСабри от 11 клас европейски шампион по бокс за юноши и републикански шампион за мъже.

Категория „Талант“ спечели лъчезарната ученичка Александра  Русева от 9 клас, участничка в много концерти и театрални предстваления.

Категория „Социално ангажирана личност“ спечели Мария Тонева от 9 клас.

Категория „Цялостен принос“ спечели доказалият се в много концерти, театрални представления, състезания и конкурси в различни области абитуриент Георги Събев.

Абитуриентът Слави Мандажиев бе удостоен с награда за „Цялостен принос за издигане на изкуството в гимназията“.

Спечелилите ученици получиха плакети от директора на гимназията госпожа Йорданка Чавдарова.

Вечерта премина с музикалните изпълнения на учениците Ради Митрев, Еврим Юзеир, Микаела Чаушева, Берна Ахад, Йоана Георгиева, Айсун Бекир, Селин Радованова и Росица Петрова. А в основата на цялата организация бе Ученическият съвет на ЕГ „Христо Ботев“, гр. Кърджали. Христо Момчев получи благодарности от ръководството и бурни аплодисменти от публиката като най-активен при организирането на събитието „Личност на годината“.

В края на събитието „звездите“, спечелили номинациите, се снимаха за спомен в обща снимка с ръководството на гимназията. Събитието премина с много настроение и положителни емоции.

Това съобщиха от ръководството на Езиковата гимназия.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини