Французойки от Езиковата покориха Айфеловата кула, упражниха езика на Волтер

Изображение 1 от 2

    Французойки от Езиковата гимназия в Кърджали покориха Айфеловата кула в Париж. Те използваха ваканцията да посетят европейската културна столица и упражнят на място езика на Волтер. Екскурзията бе организирана от ръководството на гимназията чрез туроператора EMS BG.Лично президентът на фирмата Сейхан Мехмед съпровождаше учениците. Пътешествието протече при безупречна организация и дисциплина. Това е втора поредна година когато ученици от Езиковата гимназия пътуват с EMS BG и са с отлични впечатления.

      Французойките и техни приятели от други паралелки имаха възможност да пребивават в Париж 4 дни. Маршрутът във френската столица бе подготвен от ръководителя на групата Мила Кулова. Първият ден започна с пешеходна разходка от Триумфалната арка , авеню Шанз елизе, Лувъра, катедралата Нотр дам и Айфеловата кула. Нашите французойки имаха възможност да се снимат пред символа на Париж и денем и нощем.

    Внимание бе отделено на символа на лукса Версай,както и на съвременния квартал на френския просперитет Дефанс, наричан още Парижкият Манхатан. На хълма Мормартър учениците позираха за портрети. Опитаха охлюви и френско вино.

     На път за Париж групата спря в Страсбург за да разгледа Европейския парламент. Децата бяха впечатлени от българския трибагреник символизиращ нашето председателство на ЕС.

    На връщане гид бе Сейхан Мехмед. Ботевци спряха във Виена за да разгледат увеселителния парк Пратера, двореца Белведере и други забележителности.

     Разходка имаше и във Белград.

      При завръщането си ботевци не скриха удовлетворението от преживяното.

    Кърджали бг вести

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини