Гюрхан Азис от Езиковата – се класира за националния кръг на олимпиадата по химия и опазване на околната среда

Успех, отдаден на науката, таланта и постоянството - това е най-точната оценка за поредното постижение наединадесетокласника Гюрхан Азис. За пореден път Езиковата гимназия „Христо Ботев“ има финалист за националния кръг на олимпиадата по химия и опазване на околната среда и за втора година той ще представя област Кърджали на национално ниво.

За този успех Гюрхан пребори силна конкуренция в пета състезателна група, включваща ученици както от XI, така и от XII клас. Сред класираните за националния кръг преобладават възпитаниците на природо-математическите гимназии, които имат възможността да работят повече часове от предвидени за тази наука, отколкото в учебните планове на езиковите гимназии.

Мотивиран и отлично подготвен от своите учители в гимназията, единадесетокласникът успя да се справи с трудните задачи, изискващи знания за профилиранаподготовка. Той доказа отново своята отдаденост към науката. Този безспорен успех се дължи на задълбочените познания, постигнати с постоянство, талант и любознателност.

  На Гюрхан, който е пример за младите хора със своя стремеж към следващи постижения, пожелаваме успешно представяне в националния кръг и още много поводи за гордост!

Това съобщиха от Езиковата гимназия.

.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини