Мир, любов и надежда за Коледа

По Коледа сме щедри и очите ни

се спират там, където най-боли,

разбрали – не даряваме излишъци,

а ценности за нас, със жест свенлив.

По Коледа сме смели с мечтите си,

с надеждите, изречени на глас,

и вплели съкровеното в молитвите,

докосваме божественото в нас.

Традиционният благотворителен коледен концерт на ЕГ „Христо Ботев“ отново се превърна в празник на добротворството

Над сто участници приветстваха благородната идея и в навечерието на Коледа нарисуваха пъстра картина със слово, музика и танц. Многобройната публика в ТМЦ „Димитър Димов“ дълго аплодира талантливите актьори, певци и танцьори, които проявиха съпричастност  към благотворителните каузи, посветени на доброто и милосърдието!

За поредна година Езиковата гимназия „Христо Ботев“, град Кърджали се включва в Благотворителната кампания „Да подарим надежда за Коледа“, която подпомага деца в нужда и е под патронажа на Областния управител на област Кърджали Даниел Делчев. Учениците даряват своята подкрепа и за коледната благотворителна кампания, „Бъдеще за Габи“,  организиранаот кмета на общината д-р инж. Хасан Азис

Спектакълът „Мир и любов“ отведе публиката в една отдавна отминала епоха. Дядо Коледа не пътува със старата си шейна и своите верни елени, а избира да обиколи света за една нощ със совалка, но нещо се обърква и добрият старец попада в друго време и пространство. Древна Гърция, Олимп, Троя, Спарта…

При боговете на Олимп винаги е интересно. Зевс се вживя в ролята на мафиотски бос, който се страхува от съпругата си Хера. Атина беше успешна и малко изнервена от сивото божествено ежедневие бизнес дама.Белобрадият старец присъства на конкурса „Мис богиня“, видя как боговете си играят на война, запозна се с хубавата Елена, която бе измъчвана от уроците по биология и липсата на интернет, срещна побърканата пророчица Касандра, която е подписала неизгоден договор за своите предсказания. Дядо Коледа имаше и верен помощник  - доброто ангелче, което се стреми да го избави от проблемите и дяволчето, което първоначално не вярва в съществуването на добрия старец.

След поредица от перипетии всички стигнаха до заключение, че мирът и любовта са в сърцето на всекиго. В знак на уважение бяха поднесени цветя  от името на областния управител и кмета на община Кърджали. Директорът на ЕГ „Христо Ботев“ госпожа Даниела Павлова, благодари на учениците и екипа, спомогнал да се осъществи впечатляващия коледен спектакъл.

Това съобщиха от ръководството на гимназията.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини