Учител от Езиковата на прием във Френското посолство

За франкофоните в България 28 септември беше важна дата. В Резиденцията на Република Франция в София се състоя церемония, на която госпожа Клодия Калво, Заместник-съветник по сътрудничеството и културната дейност и Аташе по образователно сътрудничество към Френски институт-София, бе удостоена с почетното звание Рицар на академичните палми. Високото държавно отличие й бе връчено от Нейно Превъзходителство посланика на Франция - Флоранс Робин. Орденът „Академични палми“ е трети по ранг във Франция след Ордена на Почетния легион и Националния орден за заслуги.

На церемонията присъстваха още Директорът на Френски институт в България господин Пиер Колио, госпожа Вяра Любенова, Председател на Асоциацията на преподавателите по и на френски език в България, както и изявени преподаватели по френски език.

От област Кърджали по покана на френското посолство присъства господин Нурай Садулов, дългогодишен преподавател в Езикова гимназия „Христо Ботев“. Това е признание за неговия висок професионализъм и активната му и успешна работа през годините не само като учител, но и като участник в много конференции, семинари и проекти, организирани от Френския институт, АПФБ и други институции.

Това съобщиха от ръководството на гимназията.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини