Нови отличия за талантливите малки художници от Ардино

Възпитаниците на Школата по изобразително изкуство при Центъра за подкрепа за личностното развитие (ЦПЛР)-ОДК в Ардино за пореден път спечелиха призови места в областния конкурс за детска рисунка „Бъдещето през моите очи“. За втора поредна година 8-годишната Ебру Делиюсеин се класира на първо място.На престижното второ място бе оценено и работата на 14-годишната Елица Карамитева, а рисунката на 11-годишната Диляра Реджебова спечели третото място.Наградите на призьорите бяха връчени на тържествена церемония в ОДК в Кърджалиот управителя на фирма „ГлобалНет“ Лазар Попов. 
Конкурсът се провежда за трета поредна година, а организатори са фирма „ГлобалНет“, доставчик на интернет и цифрова телевизия на територията на Кърджали и ОДК – Кърджали. Темата „Бъдещето през моите очи” предоставя възможност на децата за творческа интерпретация на това как си представят бъдещето:  високи технологии, мобилност, архитектура, градове на бъдещето, природа, превозни средства, космос и други пространства.В конкурса са участвали над 200 рисунки от 10 населени места и 15 училища. Целта на конкурса е да се популяризира и подпомага развитието на детските таланти и интелектуалните способности на подрастващите, тяхната фантазия и креативност.
Ръководителят на Школата по изобразително изкуство при ЦПЛР - ОДК в Ардино Мюзейен Юсуфова изказва искрените си благодарности към всички участници в школите за активното им участие в общински, областни и национални конкурси.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини