Радиоклуб "Детски свят" към ОДК в Кърджали с престижни журналистически награди

    Стана традиция младите журналисти от радиоклуб „Детски свят“към ОДК да печелят награди в дългогодишния Национален ученически журналистически конкурс „Григор Попов“ в Разград.Тази година темата на конкурса е „Светът под лупа“.

В 12-то издание на Националния ученически журналистически конкурс „Григор Попов“,децата от радиоклуб „Детски свят“с ръководител Марияна Бекриева получиха поредното признание и бяха отличени с пет престижни награди в първа и втора възрастова група в раздел „Радиожурналистика“.

В първа възрастова група,II-IV клас,  на II място се класира Стефания Чотрова, IV кл., за интевюто с първокласнициза Дядо Коледа.

Във втора възрастова група,V-VIII кл.,I място завоюваАлександра Найденова, VIII кл., за репортажа за Детския празник за Благовещение в ОДК, на II място се класира Радина Бояджиева, VIII кл., за  интервюто й с госпожа Еминова –ръководител на Школата по изобразително изкуство и III място зае Берк Джелил, Vкл., за интервюто със Златка Пеньова – директор на ОДК.

В категория „Радиопредавания“, радиоклуб „Детски свят“ и неговата ръководителка Марияна Бекриева спечелихаII място,колективната награда, за своите радиопредавания.

В тазгодишното издание на Националния ученически журналистически конкурс „Григор Попов“ в Разград участвахаобщо 306 журналистически материала от 68 образователни институции в страната - 64 колективни участия и 192 индивидуални участника,разпределени в три възрастови групи. Официалната церемония по награждаване на победителите ще се проведе в Разград на 29 март.

Организатори на конкурса са Община Разград, Център за ученическо техническо и научно творчество, Националния дворец на децата и Регионалното управление на образованието в Разград.

Радиоклуб“Детски свят“ изказва своята благодарност на екипа на Общинско радиоКърджали-Павел Тенчев и Илия Маринов за тяхната подкрепа и предоставена възможност ежемесечните радиопредавания да звучат в ефир.

Тази година радиоклуб „Детски свят“ навършва 33 години от своето създаване, като през това време в ефира на общинско радио Кърджали са прозвучали общо 292 радиопредавания.

Това съобщиха от ОДК-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Случаен виц

Последни новини