Отново награди за малките художници от Кърджали

Изображение 1 от 2

    На 22 февруари, рожденият ден на именития художник Дечко Узунов, в Казанлък се състоя церемонията по награждаване на победителите в ХVII-я Национален конкурс за детска рисунка „Наследници на Дечко Узунов”, който се провежда под патронажа на Областния управител на област Стара Загора. Темата на конкурса тази година е „Пролет“.

    Две от специалните награди в този престижен конкурс завоюваха малките художници от Школата по изобразително изкуство към ОДК с ръководител Севинч Еминова.

    Специалната награда на Директора на Националната гимназия по пластични изкуства и дизайн „Дечко Узунов” бе присъдена на Максим Иванов, на 12 години, а деветгодишната Ева Чилингирова спечели Специалната награда на Обществения съвет на училището.

    Максим вече 4 години се обучава в  Школата по изобразително изкуство към ОДК и е носител на престижни награди. Той е ученик в V клас на СУ «Отец Паисий“». Ева от две години посещава школата и учи във II клас в ОУ „Св.Св.Кирил и Методий“.

    Националният конкурс за детска рисунка „Наследници на Дечко Узунов”  е организиран от Националната гимназия по пластични изкуства и дизайн „Дечко Узунов” в Казанлък и е включен в Календара на Министерството на културата. За участие в надпреварата тази година бяха изпратени над 1000 детски рисунки от 60 образователни институции в страната.

     През 2024 г. се отбелязват 125 г. от рождението на големия български художник Дечко Узунов и 55 г. от създаването на гимназията.

    Това съобщиха от ръководството на ОДК.

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини