Церемонията "Даскеер" се проведе за 23-ти път


Ученическият парламент събра 6000 лева за Таня и Рени
 
В четвъртък вечер в залата на Театрално-музикалния център в Кърджали се проведе 23-тата поред церемония за награждаване на учители "Даскеер", организирана от Ученическия парламент на най-голямото кърджалийско училище "Петко Рачов Славейков". Билетите на стойност 10 лева се продадоха за по-малко от един час и много любители на младежкото творчество и хумор не успяха да съпреживеят емоцията пряко. По традиция проявата с благотворителен характер и още в началото бе обявено, че приходите ще бъдат за лечението на Рени и Таня.
Първата награда на 23-тото издание на "Даскеер" бе присъдена на директора Милко Багдасаров за множество категории, вкл. любим директор. Допълнителна изненада за него бе и специалната грамота от Националната мрежа за децата за цялостен принос в грижата за децата и правото им да бъдат чути, както и видео с поздравление от председателя на Управителния съвет на НМД.
Подготвената от гимназистите програма по традиция бе изпълнена със забавни скечове, танци в различни стилове, песни и думи на благодарност към учителите. Специален гост на Даскеер 2024 бе Ния Петрова - победител в 5-тото издание на "Гласът на България" и приятел на "Славейков", за което получи и награда Даскеер.
В категория български език и литература статуетката отиде при Ваня Димитрова, чужди езици - отново при Христина Янева, математика и информатика - при Златомира Джисова, история и география - при Венелин Башев, биология, химия и физика - при Янислава Парнарова, физическо възпитание и спорт - при Антон Димитров, а наградата за изкуства взе Райна Паслиева. Три учителки се наредиха на първо място в категория Топ начален учител - Мария Димитрова, Анелия Акалиева и Ивета Хаджиева. От специалните награди за любим учител бе награден историкът Милен Филипов, най-деен - педагогическият съветник Катерина Дикмева, най-забавен - географикът Месут Али, учител-приятел - историчката Кети Георгиева, най-чаровна усмивка - младата българичка Александра Заимова, най-креативен е Димитър Димов, най-стилен учител е младата преподавателка по английски и испански Мерай Дауд, а учител за пример - Нешка Шопова.
Отново бяха отличени и наградени със статуетки най-добрите абитуриенти в съответните направления и специални награди.
Темата на Даскеер 2024 бе семейството. Всички присъстващи се съгласиха, че "Славейков" е наистина едно голямо семейство, в което всеки подкрепя другия. И като в едно семейство дори да спорят по пътя към успеха, все пак го достигат, защото се обичат и си помагат.
В крайна сметка на финала председателят на Ученическия парламент Виктория Михайлова обяви, че сумата от продадените за Даскеер билети и кутиите на входа е общо над 6000 лева, които ще бъдат разделени и преведени по сметките на Таня и Рени.
Церемонията "Даскеер" е част от иновативната седмица в "Славейков". Тази вечер седмицата завършва с концерта "Гласовете на Кърджали с Кеф Бенд" в Дома на културата от 18:00 часа, който също е благотворителен за каузите на Таня и Рени.
Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини