НАП поставя под постоянен мониторинг некоректни собственици на заведения с дългове към фиска

Националната агенция за приходите поставя под постоянен мониторинг длъжници - собственици на заведения за хранене в цялата страна, които са направили опит да се укрият от данъчните служители.

В началото на февруари екипи от „Фискален контрол“ и публични изпълнители извършиха масови проверки в заведения за хранене в цялата страна, които имат стари задължения към бюджета. При посещенията в търговските обекти, публичните изпълнители са иззели близо 97 000 лв. от касите с цел погасяване на дълговете. Над 30% от лицата са започнали да заплащат задължения си към фиска след осъществени срещи с представителите на НАП. 

Установи се, че не малък брой от селектираните дружества са затворили обектите си по време на проверките, а близо 10% са сменили фирмите, които стопанисват, както и регистрацията на фискалните устройства. Техни представители ще бъдат поканени на спешни персонални срещи с териториалните директори за обсъждане на ангажименти за погасяване на задълженията им към фиска. В случай че не започнат да плащат дълга си, спрямо тях ще се предприемат допълнителни мерки, като поставянето им под постоянно наблюдение, образуване на контролни производства и др.   

„Предпочитаме партньорския подход към данъкоплатците, но сме безкомпромисни спрямо опитите за заобикаляне на законодателството с цел избягване погасяването на данъци и осигурителни вноски. Приходната агенция ще продължи да следи стриктно заведенията за хранене“, каза заместник изпълнителният директор на НАП Георги Димов.

Това съобщиха от НАП-Кърджали.

Снимка:Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини