Коледа в ОДК-Кърджали

От 1 декември в Общински детски комплекс отвори врати традиционната Коледна работилница. В нея участват над 100 деца от клубовете „Етнография и краезнание”,  „Сръчни ръце” и Школата по изобразително изкуство, които изработват коледна и новогодишна украса, обредни коледни хлябове, коледарски китки, сурвачки и картички.  На 18 декември в галерията на детския комплекс с тях ще се открие изложбата „Коледни вълшебства”. На 9 декември от 10.00 ч. децата от ОДК и техните родители ще се включат в Благотворителна коледна работилница, като събраните средства ще бъдат дарени за лечението на малкия Мурад.

    На 14 декември децата и учениците от клубните форми на ОДК ще се участват в Благотворителния Коледен базар организиран от община Кърджали, а от 17.00 ч. малките таланти от ДВГ „До Ре Ми“, Школа за модерни и спортни танци и Театралното студио ще представят коледна програма на откритата сцена пред общината. В седмицата преди Коледа младежите от Детски и младежки парламент по традиция ще посетят своите приятели в Дневен център „Надежда“, като ще ги зарадват с лакомства и весели игри.

     На 19 декември /вторник/ от 18.00 ч. община Кърджали и ОДК канят децата и техните родители на коледен празник „Весела Коледна въртележка” с богата програма и много изненади. Специален гост на празника ще бъдат Дядо Коледа.

Дядо Коледа по домовете

      За 30-та поредна година Общински детски комплекс кани Дядо Коледа в нашия град, за да направи коледните празници по-вълнуващи и незабравими за децата на Кърджали. За да посети добрия старец дома ви на 24 или 25 декември и да поднесе подаръци на вашите деца, трябва да се обадите и запишете  в ОДК на тел.: 0361 6 23 24 до 20 декември.

Това съобщиха от ръководството на ОДК-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини