Рекорден брой участници в Националният празник на детското изкуство - Кърджали 2023

2 191 рисунки и фотографии от цялата страна пристигнаха за участие в Националния конкурс за детска рисунка „Вълшебният свят на Родопите“ и Националния конкурс за фотография „Фотоприказки“

       На 4 ноември в Кърджали ще се проведе шестнадесетото издание на Националния празник на детското изкуство – Кърджали 2023. В него са включени два конкурса – Национален конкурс за детска рисунка „Вълшебният свят на Родопите” и Национален конкурс по фотография „Фотоприказки”.

Организатори на проявата са Министерство на образованието и науката, Национален дворец на децата, Регионално управление на образованието, Община Кърджали и Общински детски комплекс  гр.Кърджали.

      Утвърдената традиция на конкурсите, огромния интерес на младите творци и отличната организация от страна на ОДК и Община Кърджали доведоха до рекорден брой участници тази година в двата конкурса – общо 2 191 рисунки и фотографии от цялата страна.

     За участие в Националния конкурс за детска рисунка "Вълшебният свят на Родопите" пристигнаха  общо 1 330 рисунки от 95 населени места от 26 области на страната, от 181 учебни заведения. За Националния конкурс за фотография "Фотоприказки“ пристигнаха 861 рисунки от 50 населени места от 22 области на страната, от 83 учебни заведения.

     Официалната церемония за откриване на изложбите и връчване на наградите ще се състои на 4 ноември /събота/ от 17.30 ч. в ОДК. Ще бъдат връчени общо 123 награди за I, II, III място, поощрения и специални награди – на МОН, НДД, Кмета на община Кърджали, РУО, ОДК, Ротари клуб, Арт галерия „Дар“, вестник „Нов живот“ и фото студио „Уникум“.

     За церемонията се очаква в Кърджали да пристигнат над 50 деца, учители и родители от страната за да участват в откриването на изложбите и да получат своите награди. За гостите на празника, организаторите готвят изненада – панорамна обиколка на града и посещение на археологическия комплекс Перперикон.

Това съобщиха от ръководството на ОДК-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини