“Гурме с надежда“ учи доброволци да помагат на деца в риск

„Гурме с надежда“ е наречен проектът за обучение на доброволци за работа с деца от специализирани институции. Проведе се в актовата зала на Областния съвет на БЧК в Кърджали. Участваха доброволци на БМЧК от клуб“ Надежда“ към Професионална гимназия по туризъм в Момчилград и клуб „Славни и забавни“ към СОУ “Отец Паисий“ в Кърджали. Проектът е спечелен в рамките на „Механизъм за финансиране на малки проекти“ на БМЧК. Антония Панайотова и Деница Георгиева запознаха участниците с основните правила за работа с деца от специализирани институции – специфика на общуването, посещение в институции, игри и различни други методи.

Целта е социално интегриране на деца и млади хора в риск чрез включването им в трудотерапия, ателиета по долекарска помощ, ателиета на доверието и уменията, създаване на позитивна нагласа и традиция за благотворителност сред общността. Насочен е към деца и млади хора от Центрове за настаняване от семеен тип и Защитено жилище в Кърджали и Момчилград.

Доброволците на двата клуба се надяват да популяризират дейността си сред приятели и съученици и да ги привлекат в интересните инициативи, които предстоят да се осъществят.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини