Доброволци на БЧК проведоха обучение за здравословно хранене в Джебел

На 18.04.2024 г. доброволците от клуб „Да имаш голямо сърце не тежи“ към ПГ „Руска Пеева“ – гр. Джебел проведоха обучение на тема: „Здравословно хранене“ с учениците от 8 -ми и 11-ти клас. Инж. Албена Кепенеклиева - ръководител на обучението, разясни на учениците основните принципи и изисквания при здравословното хранене. Припомни на младежите основните му акценти и кои храни трябва да  се консумират ежедневно, и кои по-рядко.Учениците се запознаха със заболявания, причинени от  неправилно хранене.

Анна-Мария Касабова -8- ми клас – доброволец в клуба, представи презентация по темата. Всички присъстващипроявиха голям интерес и затрупаха инж. Кепенеклиева с безброй въпроси по темата. Учениците бяха въодушевени да научат повече за полезните и за вредните храни, да подредят хранителната пирамида.

 Ресторантьорите от 11 клас приготвиха почерпка –здравословни мъфини с пълнозърнесто брашно и семена от чия и ябълки. Учениците стигнаха до извода, че трябва да живеят активно и здравословно.Учебното занятие беше полезно и забавно.

Обучението приключи под наслов: „Яжте само, ако сте гладни!“

Това съобщиха от ОС на БЧК в Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини