Методиевци с медали от международно състезание по математика

Учениците от ОУ,,Св. Св. Кирил и Методий „ град Кърджали отново достойно защитиха името на училището и представиха отлично областта на Международния турнир на математическото състезание ,,Математика без граници”. Турнирът се провежда за втора поредна година с ученици от 31 държави – Афганистан, България, Бразилия, Казахстан, Малайзия, Мексико, Молдова, Русия, Румъния, САЩ, Турция …
Нашите участници се състезаваха с деца от 5 континента и с резултатите си доказаха, че качествената подготовка, която получават в училище, е гаранция за успех.
В духа на Обещанието за честно състезание на турнира те защитиха ,,своята чест, честта на училището, честта на страната”. Завоюваните призови места: златен медал за Джем Бекир от VII,,A,, клас, сребърен медал за Станимир Василев, Мирослав Койчев и Емре Емурла от VII,,A,, клас; за Емре Мустафа, Ибрахим Ахмед от V,,Б,, клас и бронзов медал за Валентина Ангелова от VI,,A,, клас, говорят за успешното справяне с материала в часовете по математика. Благодарение на своите преподаватели Стоянка Дойчева, Милена Кьосева и Федаи Мустафа учениците показаха най-доброто от себе си. Всичките 37 участника получиха поощрителни награди.
Успешното представяне на нашите ученици в есенния кръг на състезанието ги амбицира за още по-високи резултати в зимния, пролетния и финалния кръг на турнира.
Успех и още медали !

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини