Двама ученици от Кърджали носят медали по карате на България

Изображение 1 от 2

         Двама ученици от Кърджали Рабиа Сабриева - тейшуа със зелен колан -14 год.,ученичка в СУ“Йордан Йовков“ и Тунджай Тасим- сенсей с 2 дан- 16 год.,ученик в СУ“Отец Паисий“ тренират карате и носят медали на България, чрез спортен клуб в Хасково.

       През седмицата децата тренират в зала на  Военния клуб в гр.Кърджали,а през почивните дни  пътуват до зала в град Хасково.

    Клубът по карате  „Възход“ е създаден през 1982 г. в град Хасково ,с президент Димитър Тренков,който и към момента е действащ треньор ,с 8 дан.

        В началото на месец октомври ,отборът участва в състезание организирано в Лесковец- Сърбия и спортистите донесоха златни медали,състезавайки се под знамето на България.

       На предстоящото през месец ноември тази година в Румъния /Букурещ /европейско състезание отборът се надява да продължи и увеличи успехите и медалите си.

    Всичко постигнато е дело на желанието на децата и упорството и финансовите възможности на треньор и родители.Към момента всяка дейност на клуба- наем на зали,такси за участие ,документи и логистика се финансира от треньора и родителите на децата от клуба.

      Малките спортистите  се надяват на спонсорство от фирми и частни лица,както и на  помощ от община Кърджали ,за да продължат да носят медали и прославят България.

    Силвия Георгиева

    Директор на ОУ“Антон С.Макаренко“,

    с.Боровица

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини