Тракийците от Кърджали с три златни медала, сребро и бронз - достойни за Световен шампионат по фолклор

Изображение 1 от 2

    В дните от 28 юни до 2 юли 2023 г. тракийците от "Тракийско дружество- Д. Маджаров", и Народно читалище "Тракия - 2009", гр. Кърджали, взеха участие  вXV Европейски шампионат по фолклор “Eвро Фолк 2023”, който се проведе под мотото:“Зад нас е паметта на предците ни, пред нас са очите на децата ни”. За него те получиха препоръка за участие от XIX Черноморски събор "Евро фолк 2022". Музикалните празници "Евро фолк" се състоят от четиридесет и пет музикални фестивала и се провеждат под егидата на Европейска Асоциация на Фолклорните Фестивали - ЕАFF в различни европейски градове.

    "Тракийско дружество- Д. Маджаров" се яви  на XV-ия Европейски шампионат по фолклор “Eвро Фолк 2023” с Певческия състав за автентичен фолклор “Тракийка” и солиста Димитър Вълков, а Народно читалище “Тракия -2009” се яви с трима солисти - Веска Георгиева, Албена Каралиева и Христо Недев. На участниците от “Тракийско дружество- Д. Маджаров” в шампионата бяха присъдени “Диплом за достойното и с високи художествени стойности представяне  и “Съществен принос за съхранение и развитие на европейското традиционно фолклорно изкуство”, както и Дипломи за два златни медала  и Референция - “достойни да представят световното фолклорно изкуство на  Световен шампионат по фолклор “World Folk” (Световен фолклор) с оценка -”Изпълненията имат художествени стойности и заслужават да бъдат представени пред световната публика”.

                На солистите от Народно читалище “ Тракия-2009” също бяха присъдени

    “Диплом за достойното и с високи художествени стойности представяне  и “Съществен принос за съхранение и развитие на европейското традиционно фолклорно изкуство”, както и Дипломи за три медала -съответно златен, сребърен и бронзов медал на XV Европейски шампионат по фолклор “Eвро Фолк 2023”.

    Оценките на колективите, явили се в конкурсната програма на Европейският шампионат по фолклор "Евро фолк 2023", са валидни за класиране в Световната ранг листа /World ranking list of folklore/.

    Яни Янев - председател на

    “Български съюз на тракийските организации”

     и на “Тракийско дружество - Д. Маджаров”

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини