Ботевци – отличници по математика

С отлични постижения за младите математици от Езикова гимназия „Христо Ботев“ приключи XXII–то издание  на Областния математически турнир „Перперикон“, който се проведе на 25.11.2023 г. в гр. Кърджали.

Езикова гимназия „Христо Ботев“ – гр. Кърджали, бе домакин и участник в Областен турнир по математика „Перперикон“, организиран от РУО Кърджали, ПУ „Паисий Хилендарски“и Съюза на математиците – секция Кърджали.

В сериозна конкуренция с учениците от училищата в област Кърджали и отматематическите гимназии в Смолян, Хасково, Димитровград, София и Казанлък възпитаниците на ЕГ „Христо Ботев“спечелиха много медали и грамоти. Чудесно предстаяне за десетокласниците Берин Нуриттин Шабан – 1-во място и златен медал, Алиджан Танер Сюлейман – 2-ро и сребърен медал и Борислав Митков Димитров – 3-то място с бронзов медал. Пламен Ангелов Груевот 11 клас се класира на второ място със сребърен медал, а  Стефан Емилов Краев от 12 клас зае второ място със сребърен медал и спечели купата на Областния управител г-н Никола Чанев за най-добре представил се участник в състезанието от област Кърджали. Кметът на Община Кърджали г-н Ерол Мюмюн връчи награди на първенците в турнира.

Признанието за  младите математициот 11 и 12 клас на Гимназията-участници в тазгодишния турнир „Перперикон“, е и приемането на много от тях в университети,  преди да са завършили средно образование. Бъдещите икономисти, компютърни инженери, застрахователи доказват, че в България  младите хора са мотивирани да учат.

Сложните математически комбинации за поредното издание на Математическия турнир „Перперикон“ бяха  подготвени от екип  под ръководството на акад. дпн Сава Гроздев – зам. ректор на Висшето училище по застраховане и финанси, София, който бе и председател на журито с членове: проф. д-р Росен Николаев – ИУ Варна, доц. д-р Генчо Стоицов – ФМИ при ПУ, проф. д-р Веселин Ненков и доц. д-р Танка Милкова – ИУ Варна, доц. д-р Татяна Маджарова - ВВМУ Варна.

Честитим на победителите в турнира и на всички участници желаем неуморен труд, високи цели и отлично представяне! Благодарим на техните учители!

Това съобщиха от ръководството на гимназията.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини