Д-р Черкезов косултира болничната помощ в страната

Шефът на кърджалийската многопрофилна болница д-р Тодор Черкезов е включен в комисията, която  разработва пакетите в здравното осигуряване . Формирана е специална експертна група в Министерството на здравеопазването по заповед на новия министър д-р Стефан Константинов. Доктори ще трябва да определят пакетите от услуги в болничната помощ и да направят предложения за преговори с Лекарския съюз.

 Съществува голяма неопределеност. Ние трябва да се съобразим с това дали ще се следват насоките на здравната реформа очертани от бившия министър Анна-Мария Борисова или ще се направи завой, каза д-р Черкезов.

 Според него големия въпрос е дали ще се намери ресурс за безплатно здравеопазване, тъй като пациентите са натоварени с много доплащания. От голямо значение е и дали Националната здравно осигурителна каса ще се стабилизира и ще разполага самостоятелно с бюджета си. Това ще се отрази на структурата на здравеопазването-колко болници и поликлиники ще оцелеят.

Здравеопазването ни е в сериозна криза. Премиерът Бойко Борисов дава поводи за надежда, но въпреки това има наченки на рехави протести, констатира д-р Черкезов.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини