Мостовете в Кърджалийско за събаряне, състоянието им плачевно

Мостовете по републиканската пътна мрежа в Кърджалийска област са в плачевно състояние и движението по тях в скоро време може да се окаже опасно. Те се нуждаят от спешни ремонти за да се избегнат инциденти. Ресурсът им е изчерпан. Това съобщи шефът на Областното пътно управление Радостин Ламбрев.

 Някои от съоръженията са строени още от немците през Втората световна война. Колкото и добре да са направени днес вече те се нуждаят от обновяване, смята областния управител Иванка Таушанова.

 Сред най невралгичните точки е Арденския мост. Въпреки, че наскоро бе рехабилитиран специалистите смятат,че се нуждае от сериозен ремонт.

 Ще огледаме всички съоръжения и ще изготвим предписания.За съжаление много от мостовете трябва да бъдат съборени и на тяхно място да се изградят нови, а за това са необходими много средства, каза още Радостин Ламбрев.

 Той каза, че въпреки големия си опит в пътното строителство в Кърджалийско за първи път е видял дървен мост, по който се движат коли. Това е в участъка Кобиляне-Брезен-Боровица. Областното пътно управление е заложило в аварийната си програма изграждане на ново мостово съоръжение. Дървеното ще бъде запазено като атракция за туристи.

  Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини