Линейки цепят направо през Гръцко?Преглед на регионалния печат

Общинските съветници в Ивайловград обсъждаха възможност колите на Спешна помощ да минават през Гърция за да транспортират болни до областния център Хасково. За това обаче е необходимо съгласие на Центъра за спешна помощ в Хасково и на пациента. Сега пътя, който използват линейките заобикаля през Любимец и се губи много време.

 Няма лекарска вина за смъртта на тригодишния Юсуф пише във водеща статия вестникът. Той цитира директорът на многопрофилната болница в Кърджали д-р Тодор Черкезов.

 Темата за смъртта на малкото момче, починало от остър перитонит е на първа страница и в другия всекидневник „Арда нюз”. Медията отбелязва, че лекарите от болницата и Центъра за спешна помощ са направили всичко възможно за да се избегне фаталният край.

 Медията облезява и визитата на кметът на Кърджали Хасан Азис в Хелзинки. Той е включен в състава на делегация на ДПС, която ще участва в годишната среща на Европейската либерална демократична и реформистка партия.

 „Смърт след 4 часа в болница и…13 дни бездействие у дома” е водещото заглавие на вестник „Родопи 24х7”. И тази медия се спира на изявленията на директора на здравното заведение в Кърджали д-р Тодор Черкезов. Проверката на изпълнителна агенция „Медицински одит” е показала, че няма лекарски грешки.

Бившият министър Мехмед Дикме черпи 70 активисти на ГЕРБ с черверме е другата тема на първа страница на вестника.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини