Гребният поход по Арда започва със скандали

Със скандал започна тазгодишния гребен поход по течението на Арда, организиран от туристическото дружество в Кърджали. Общината в областния център отказа да спонсорира начинанието и всеки от участниците трябва да се бръкне в собствения си джоб за да заплати разноските си ,научи „Кърджали бг вести”.

Походът се съпътства и от организационни неуредици. Главният отговорник Калин Карагяуров бе освободен от поста секретар на туристическото дружество и походът тръгна на самотек.

Пред участниците възникна и друг проблем. Няма къде да разпънат бивака си край Кърджали. Нито в залива Енчец нито в залива Главатарци на язовир „Кърджали” има място за палатки. Няма течаща вода и тоалетни. Всичко е застроено с хотели и вили през последните години.

Иначе организаторите отбелязват рекордно участие. Над 300 души се събраха вчера на хижа „Боровица” откъдето стартира гребния поход. Нямаше място за колите и лодките на участниците.

Предвижда се регатата да продължи до събота. Всеки от трите язовира на каскада Арда-„Кърджали”, „Студен кладенец” и „Ивайловград” ще се преодолява за по два дни. Във Водното огледало на Кърджали ще бъдат направени демонстрации за майсторско управление на каяк. Гребният поход ще приключи в събота.

Георги КУЛОВ

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини