Възможни са краткотрайни повишения на нивото на река Арда

Днес и утре са възможни повишения на речните нива в страната, съобщават от пресцентъра на Министерство на околната среда и водите, съобщава Фокус. По данни и прогнози на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН (НИМХ – БАН) днес в следобедните часове, в планинските райони ще превали дъжд, придружен от гръмотевици.  В неделя на повече места, но главно в Западна и Централна България ще има валежи. В понеделник отново в часовете около и след обяд ще превали и прегърми, с количества 3-10 л/кв.м.
През изминалото денонощие речните нива в страната са се понижавали или са се задържали. Незначителни повишения са отчетени в горните течения на част от реките и в четирите басейна. Водните количества на повечето наблюдавани реки в страната са над праговете за високи води.
В резултат на метеорологичната прогноза и хидрологична обстановка, днес и утре са възможни повишения на речните нива в страната, вследствие на прогнозираните количества валежи от дъжд.
В Източнобеломорски басейн в резултат на прогнозирани валежи са възможни краткотрайни повишения в горното течение на река Арда.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини