Момчетата на волейболна “Арда” спечелиха турнира “Красимир Димитров”

Кърджалийци детронираха миналогодишните шампиони от ЦСКА

Отборът на волейболен клуб “Арда” - Кърджали спечели турнира по волейбол за Купата на Красимир Димитров, който бе за момчета до 15 години и се проведе в столичната зала “Икономист”. Капитанът на отбора Симеон Топузлиев бе избран за МVР /най-ценен играч/ на турнира, което е победа и най-високото отличие в индивидуалната класация. Други две индивидуални награди бяха присъдени на момчета от “Арда” – Петър Петров получи приза за най-добро изпълнение на начален удар, а Димитър Делчев – за най-полезен играч на нашия отбор.

Надпреварата е в памет на бившия национал на България, волейболен деятел и вицепрезидент на БФВ, като това бе осмото издание на турнира. Младите волейболисти на “Арда” вдигнаха трофея пред погледите на националите Валентин Братоев, Николай Николов, Велизар Чернокожев и Яни Георгиев.

 До победата кърджалийските момчета стигнаха, след като в първия полуфинал от надпреварата победиха връстниците си от Левски Бол (София) с 3:1 и се класираха за финал. В другия полуфинал момчетата на ЦСКА (София) надделяха над Виктория Волей (Пловдив) също с 3:1 и достигнаха до спора за първото място. 

Във финала момчетата от Кърджали бяха повече от убедителни и надиграха ЦСКА с категоричното 3:0 (25:22, 25:20, 30:28). В първите две части волейболистите на “Арда” си осигуряваха комфортен аванс още в самото начало и поддържаха разликата до края на геймовете. В третата част, въпреки мобилизацията на “червените”, самообладанието на нашите момчета доведе и до категоричната победа.

Капитанът на “Арда” – Кърджали, момчета до 15 години, Симеон Топузлиев бе много щастлив след успеха. Ето какво заяви младият посрещач малко, след като бе избран за MVP на турнира, на специално интервю пред авторитетния сайт BGvolleyball.com:

 "Най-трудният момент беше краят на третия гейм срещу ЦСКА, когато мачът се завърза. Беше много драматично, но е хубаво, че успяхме да си вземем мача. Искам да поздравя и двата отбора за добрата игра. Успехът е плод на страхотната работа, която вършим на тренировки. За нас следва участие на републиканско първенство и ще трябва да се подготвим, за да се представим на ниво.За мен е уникално изживяване да тренирам с мъжете. Всички в отбора ме подкрепят и ме насърчават да продължавам да се развивам. Много съм благодарен на хората, които ми помагат."

 Човекът, на когото се дължат успехите на този отбор, е треньорът Павел Митев. Изключителна заслуга за добрата спортно-техническа подготовка на състава има и ръководството на СОУ “П. Р. Славейков”, тъй като повечето от момчетата са  възпитаници на това училище.

Всяка година турнирът “Красимир Димитров” се провежда винаги преди държавните финали в съответната възраст, като се смята за основен индикатор за моментното състояние на участниците. В него участват шест от най-добрите отбори за съответната възраст, като представянето на състезателите носи информация на треньорите. Така турнирът се е превърнал във важен елемент от календара на подрастващите, като се чака с нетърпение от всички, а често класирането от турнира  се припокрива и на държавните финали.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини