Юношите на „Арда” сред 16-те най-добри отбори в България

Юношите старша възраст на „Арда” победиха трудно с 2:1 връстниците си от „Асеновец” (Асеновград) в среща от предпоследния 25–ти кръг в зона „Пловдив”.

С тази победа възпитаниците на треньора Яшар Дурмушев придобиха право да участват сред 16-те най - добри отбора у нас. Сред тях са елитни отбори като: Левски, ЦСКА, Лудогорец, Литекс.

Срещата се игра на стадиона в Перперек. Двата гола за кърджалийци реализира звездата на отбора Седат Юмер.

През първото полувреме гостите от Асеновград упражниха натиск и още в началото на срещата поведоха с 1:0. До края на частта друг гол не падна. През втората част нашите момчета излязоха преобразени  и си показаха истинските си възможности. В 65-та минута реферът отсъди дузпа за „Арда” за игра с ръка на играч от „Асеновец” в наказателното поле. Зад топката застана капитанът Седат Юмер и бе безкомпромисен 1:1. Десет минути преди края на мача отново Седат Юмер  премина сам през
четирима от отбраната на гостите и сам срещу вратаря оформи крайния резултат 2:1 за „Арда”. 

Припомняме, че капитанът на „Арда” Седат Юмер подписа договор с турския втородивизионен отбор „Аланияспор”, като отхвърли оферти на „Лудогорец”, „Литекс”, „Ботев”, „Берое”.

Наставникът на „Арда” Яшар Дурмушев заяви, че отборът му се е изправил срещу пряк конкурент в битката за второто място. „ „Асеновец” е един от силните отбори в нашата група. Срещата беше решаваща за нас, тъй като при победа се класирахме директно за републиканско първенство” заяви Дурмушев. 

Гюнер ШЮКРИ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини