21 °C

Генджев уволнява мюфтии заради далавери с имоти

Новият стар началник на мюфтиите Недим Генджев

Председателят на Висшия мюсюлмански съвет Недим Генджев, когото Върховния касационен съд определи като единствен лигитимен водач на мюсюлманите в България, се закани да уволни мюфтиите на Кърджали Бейхан Мехмед и на Крумовград Хаджи Насуф Насуф. Причината е, че те са назначени от досегашния главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджъ. Според Генджев духовниците са затънали в далавери с вакъфските имоти. Няма отчетност за приходите през последните десет години, категоричен бе пред „Кърджали бг вести” Недим Генджев.

Той каза още, че се връща на бял кон в мюфтийството.

Ще припомним, че Недим Генджев бе назначен за главен мюфтия по времето на комунистическия режим. През 1990 г. ДПС поиска отстраняването му. Тогава народните представители Ремзи Осман и Хюсеин Карамолла писаха писма до различни иституци. След като СДС дойде на власт, отново бе поискана главата му. Премиерът Филип Димитров се разпореди и шефът на Дирекцията по вероизповеданията Методи Спасов го отстрани.

Оттогава Генджев води дълги и изтощителни съдебни битки. Жалвал се е и в Европейския съд за правата на човека в Страсбург.

ДПС традиционно се бърка в живота на мюсюлманското вероизповедание. То дирижира отчетно-изборните конференции, които определят ръководството, твърди Генджев. Дава за пример анулираната от съда мюсюлманска конференция,проведена през 2008 г. На нея от 1000 делегати 82 са били селски кметове и 160 общински съветници, избрани с листата на ДПС. Представили се за членове и председатели на джамийски настоятелства.

Не съм против ДПС като партия, а само срещу някои бивши ченгета, които се месят в делата на вероизповеданието, каза още Недим Генджев.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 13.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Не мислете за нищо, което ви натоварва и избягвайте хора, които ви създават притеснения. Посветете деня си на приятни занимания, за да се разтоварите от стреса. Направите ли го, ще имате спокоен ден в компанията на обичани хора. Други от вас ще се подготвят за гости от далече или сами ще пътуват.
13 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Днес ще берете плодовете на усилията от последните дни. Може да възникнат непредвидени ситуации,но с вродената си интелигентност и находчивост ще се справите с лекота. Вземете инициативата в свои ръце, за да сте сигурни, че ще изкарате една чудесна вечер.
13 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днес сте изпълнени с енергия и желание за действие. Захващате се последователно с какво ли не, но успявате да го свършите по-най добрия начин. Затова ви съветвам да използвате момента и да изберете нещо наистина важно за професионалното ви развитие. Ще срещнете съпричастност и доброта, което е добър знак.
13 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Имате конкретни планове за този ден и сте твърдо решени да ги свършите, особено ако вече сте били възпрепятствани да го сторите. Добре ще е ако работите съвместно с други хора, които могат да ви бъдат полезни с ценни идеи и съвети. На ваш близък му предстои пътуване, ще ви се наложи да отделите време и за него. Добри финансови постъпления.
13 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Чувствате се объркани и се лутате ту в една ту в друга посока. Внимавайте ласкателствата на приближен човек да не ви подведат към необмислени действия. Спокойно можете да избягате от светската суета сред семейството си, което ще ви утеши с непринудеността си.
13 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Днес заложете на умението си да общувате. Ще ви донесе възможности за изява на талантите и подготвеността ви. Наред с добрите новини обърнете внимание на здравето си, което може да ви създаде проблеми. Притеснения са възможни и по линия на по-възрастните родители или близки хора.
13 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Доверието, с което се ползвате сред колегите си ще благоприятства участието ви в общ проект. Старанието ви е забелязано и в крайна сметка ще се отрази положително на финансите ви. Ще получите предложения, които с времето ще задълбочите в нови позиции. Може би трябва да се ориентирате в тази посока.
13 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Прибягвате до изпитани методи, за да постигнете целите си. Нека обаче това не става за сметка на някой, от чиято помощ скоро може да имате нужда. Опитайте се да бъдете в крак с времето, дори ако трябва да пренебрегнете ваши стари прийоми.
13 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ако работата ви днес е свързана с контакти, бъдете сигурни, че ще успеете да свършите всичко точно така, както сте го планирали. Радвате се на подкрепата на близките си, които ще ви бъдат от полза със съвети по всяко време. Отношенията ви с любимия човек зависят в огромна степен от вас.
13 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Финансовите ви постъпления днес ще ви позволят да си отдъхнете. Разчитайте на приятелите си в евентуален труден за вас момент. Събират ви се доста предизвикателства, но са напълно във възможностите ви. При работа с валута бъдете внимателни. За някои от вас - пътуване в чужбина, или ще сте привлечени от някой, който се връща от там.
13 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес сте творчески настроени и съсредоточени в работата си. Сигурни сте в това, което правите и това проличава в добре свършената ви работа. Не се колебайте да използвате познанствата си относно разрешението на сериозен професионален въпрос.
13 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С професионалният си подход към служебен проблем ще създадете нужната организация и условия за благоприятното му решаване. Не подценявайте качествата и на партньорите си, работете за общите си интереси и живейте в мир със себе си. Не бъдете мнителни, или поне не го показвайте.
13 май 2021
Последни новини