Караянчева отвръща на удара с контрасписък на уволнени от тройната коалиция

"Колкото и образование да имат хората, когато нямаш необходимия стаж, увисваш като паяк във въздуха", отвърна депутатката от ГЕРБ Цвета Караянчева.
Тя отвърна на удара с контрасписък, според който за първите четири месеца във властта тройната коалиция на БСП, ДПС и "Атака" е уволнила - в Благоевград 86 души, във Варна - 29, в Плевен - 82, в Разград 54, а в София-област - 101. Караянчева допълни, че за първото шестмесечие от управлението на кабинета "Орешарски" по Закона за МВР са уволнени 1180 души, а за три години при първия кабинет "Борисов" - 705.
Депутатката подчерта, че уволненият от тройната коалиция директор на ВиК Стара Загора, който е член на БСП, а назначен от кмета Живко Тодоров (ГЕРБ), и след това е уволнен от управлението на ДПС, БСП и „Атака”.
Според нея изгонените членове на ГЕРБ по време на предишното правителство са доказани професионалисти, а не с купени дипломи. Общински съветници пък били изгонени по най-долнопробен начин.
Караянчева попита Станислав Анастасов дали има диплома от Техническия университет в Мюнхен.
"Вие с купеното образование ли ми говорите за образование?", обърна се тя към депутата от ДПС, за когото в сайта на партията пишеше, че е завършил "Информатика" в германския град, но се оказа, че това не е вярно.
"Не, нямам диплома от Техническия - семестриално съм завършил, имам скромна диплома от Софийския университет", отговори й бившият екоминистър.
От вчера между ДПС и ГЕРБ тлее напрежение, след като Лютви Местан заплаши с вот на недоверие, ако здравният министър не подаде оставка заради "лъжите" си колко лекари са нападнати от роми.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини