Арестуваха кмет за далавери

Кметът на Павел баня Станимир Радевски е бил арестуван. Той е бил задържан от криминалистите късно в петък. Заедно с него в ареста е и концесионерът на плажа в града Пеньо Паунов. Той е съпруг на заместник-кмета на малкия курорен град Милена Паунова.

По първоначална информация, задържането им е заради икономически престъпления, а акцията е на НСБОП - Стара Загора. Според запознати причината да бъдат арестувани Радевски и Паунов са подозрения в корупционни схеми във връзка с концесията на минералния плаж в Павел баня, както и съмнения за множество документални измами.

Източници от общината в Павел баня потвърдиха за случилото се, но нямат информация и не знаят причините за акцията. Общинарите очакват мярката за неотклонение.

Радевски е начело на община Павел баня от началото на 2003 година. Той е трети мандат в общината. Нееднократно неговите опоненти са търсили варианти да го отстранят,  тъй като е неудобен за развитието на техните бизнес интереси. Същевременно Станимир Радевски е един от най-обичаните кметове сред павелбанци. Не могат да му се отрекат мащабните ремонти на учебни, детски и социални заведения, както и на всички пенсионерски клубове в общината, хвалят го казанлъшките сайтове.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини