Басейнът в Кърджали поскъпна, гони хотелския

Това кефче вече струва 4 кинта

Билетчето за обществения басейн в Кърджали поскъпна и вече гони цените в четиризвездни хотели. За да се топнете във водите му трябва да се бръкнете с 4 лева. В съседния луксозен хотел „Перперикон” това удоволствие струва 6 лв.

След увеличението на цената посетителите рязко намаляха, констатира „Кърджали бг вести”. Само неколцина ученици се възползваха вчера от хубавото време, за да поплуват и се позабавляват. Първото им работа бе да попитат защо са вдигнали билетчето. Сега за подрастващите то е 2 лева. Това са дневните, които ми дават мама и татко. Не мога да ги дам всички за басейн, сподели Иван И. пред приятели на входа и се отказа.

Решението за поскъпването бе взето от общинския съвет в Кърджали. Мотивите са, че приходите от 30 000 лева годишно не стигат за покриване на разходите от 130 000 лева. Местният парламент реши клубовете по водна топка да плащат по 260 лв. на месец за тренировките.

Калин Карагяуров е президент на клуб по водна топка „Арда Кърджали Уникум 2008”. Той е броил на общината сумата от 4700 лева. Срещу нея ще може да тренира в продължение на 3 месеца 170 деца от 1 до 5 клас. Парите са по проект, защитен пред министерството на спорта. Подкрепя се от община Кърджали.

Билетчето за басейна трябваше да поскъпне. Сега напливът е малък, може да се тренира. Водата е чиста и лесно се поддържа, отбелязва Карагяуров.

Георги Кулов
kardjali.bgvesti.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини