Хасан Азис: Важно е да направим самооценка за участието си в политиката!

Изображение 1 от 6


    Независимо от политическите оценки, през изминалите над 30 години ДПС се доказа като национално отговорна партия, за която властта не е самоцел; партия, която утвърди основите на демокрацията; но и бе основен инициатор и участник в най-важните стратегически процеси за този период в България: членството в НАТО и ЕС.
    С тези думи открих кампанията на ДПС в Кърджали. На нея присъстваха кандидати за народни представители от ДПС в 9 МИР – Кърджали, както и областен и общински председатели на структурите на партията.
    Изборите са своеобразна оценка за успехите на една партия.
    По-важно, обаче, е да можем да направим самооценка за участието си в политиката. Днес много малко партии изобщо могат да си направят самооценка за периода от прехода насам: първо, защото тогава ги е нямало, и второ защото те не били фактор в развитието на страната ни и не са носили отговорност за него.
    Нямаше ги при прехода от тоталитаризъм към демокрация; нямаше ги при постигането на стратегическите цели за бъдещето на България – НАТО и ЕС; нямаше ги в най-трудните кризи на страната, и в ред други сътресения в страната.
    Но ДПС винаги е присъствало там, където е било най-трудно и е било необходимо да се взимат най-сложните решения за страната. Това важи не само за национално, но и за местно ниво – всеки от нас винаги е носил своята отговорност за трудни, но необходими решения, и това ни дава самочувствието да направим както оценка на другите участници, така и да направим реална самооценка над себе си.
    На тези избори можем да се гордеем, че ДПС е партията, с чийто мандат бяха взети двете най-важни решения за развитието на България: 2004 г. за влизането в НАТО, и 2007 г. за присъединяването към ЕС.
    Днес всяко правителство бяга от отговорност, дори последното едва взе решение за Плана за възстановяване и устойчивост. И докато другите партии бягат от отговорност по време на най-трудните години в последния век, единствено ДПС призоваваше за ускорено приемане на Плана за възстановяване. България безвъзвратно загуби една година и над милиард лева за възстановяване на икономиката и за подпомагане на фирмите и гражданите.
    Заради безотговорното отношение на управляващите ние, представителите на местните власти, се чудим откъде да намерим средства за пътища, канализация, социална политика, околна среда, за проектите за реновиране на учебните заведения.
    Държавата или не иска да отдели средства за тези проекти, или не може, но тези средства са налични по европейските фондове, и единственото нещо, което трябваше да се направи досега, бе да се приеме Планът за възстановяване. Той щеше да даде тласък на развитието на страната в най-трудните моменти на кризата.
    ДПС винаги е била сатанизирана. По една или друга причина – още от създаването си, и досега не сме пощадени от фалшиви новини. Независимо от това, оцеляваме и ставаме все по-силни. На тези избори имаме самочувствието, че се явяваме с най-добрите експерти за решаването на проблеми от международен, национален е регионален характер.
    На тези избори се явяваме със самочувствието, че ще бъдем част от управлението на страната, защото България заслужава по-добро бъдеще.
    ДПС участва в изборите с номер 1 в интегралната бюлетина.

    д-р инж.Хасан Азис,зам.-председател на ЦС на ДПС

    Купуването и продаването на гласове е престъпление!

    Платена публикация.
     

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Последни новини