Кметът присъства на голяма международна среща в Истанбул

Градоначалникът д-р инж.Хасан Азис пристъства на голяма международна среща в Истанбул.Ето какво написа той в страницата си във Фейсбук:
Присъствах на откриването на Инициативата „В40 Balkan Cities Network“ в Истанбул.
Конференцията „В40 Balkan Cities Network“ и е по инициатива на кмета на Истанбул Екрем Имамоглу.
На срещата бяха поканени кметовете на по-големите градове в региона, на Белград, на Котор, на Подгорица, на Сараево, на Скопие, на Одрин, на Солун, на Тирана, на Атина, и много други.
В първия ден бе взето решение за създаването на постоянен секретариат, който да свързва градовете по въпроси, свързани със Зелената сделка на ЕС, с цифровизацията, кръговата икономика, демокрацията, и др. Всички се обединихме около принципа на конференцията „Щастливи градове, щастливи хора“.
Във втория ден на престижната конференция кметовете на градовете ще подпишем декларация с общите цели, визия и път на развитие. Освен по приоритетите на ключовата Зелена сделка на ЕС, с колегите се обединихме и по теми, свързани с демокрацията и спазването на човешките права, туризма, икономиката, за подкрепа на образованието, и за подкрепа на бизнеса като цяло.
Следващата година конференцията ще се проведе в Атина под любезното домакинство на кмета на Атина Костас Бакоянис.
Предложих и България да бъде домакин на някоя от по-нататъшните срещи на престижната Инициатива.
В своето изказване подчертах, че ние от българска страна ще съдействаме за разширяването на организацията с нови градове, и предложих в организацията да бъдат включени и различни местни университети, които да допълват и доразвиват темите и общите цели на организацията.
д-р инж.Хасан Азис,кмет на община Кърджали

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ак
    Активен
    2 0
    08:22, 30 ное 2021
    Кмета знае само стойките! Не се грижи за града-чистота, осветление, кучета и т. н. Грижи се Овч, софиянката и......!
Последни новини