6 °C

Хасан Азис: Общините на ДПС дават знак за модерна политика


Уважаеми Г-н Почетен Председател на Движението за права и свободи,
​Уважаеми Г-н Председател на ДПС,
​Уважаеми Учредители на ДПС,
​Ваши Превъзходителства,
​Уважаеми представители на религиозните общности,
​Уважаеми представители в Европейския и българския парламент,
​Уважаеми гости от България, Европа и света,
​Уважаеми делегати на Десетата Национална конференция на ДПС,
​Без никакво съмнение с първата си онлайн национална партийна конференция вече сме заели своето достойно място в най-новата политическа история на България, Европа и света.
​И ако „Времето е в нас и ние сме във времето“ то Движението за права и свободи отново е в най-адекватната си позиция на нашето съвремие – и като позиция, и като политики, и като ценности.
В днешния ден намираме по-големи възможности в рамките на силни ограничения и даваме знак за модерна политика в защита на здравето, демократичния избор и единството.
За обективността и полезността на нашата самооценка е необходимо все пак да обърнем поглед назад във времето и да оценим дългият ни изминат път, позицията и политиките на Движението за права и свободи за изминатата 30-годишна история.
Всеки един от нас, който има връзка с Движението за права и свободи и е подкрепял политиката на ДПС трябва да има самочувствието, че е част от демокрацията и демократичния процес на България.
Движението за права и свободи 30 години обединява, защитава човешките права и развива европейската политика на нашата страна.
30 години ДПС е една от партиите, която има своята историческа роля и постижение. Ние сме част от Алианса и Европейския съюз, факт, който историята ще го препотвърждава във всеки един от трудните моменти, през които преминаваме.
Искам да подчертая, че ДПС си остава най-привлекателната партия за младежите, които искат да бъдат част от успешна България!
Това е път, белязан с преодоляване на много трудности от различно естество и във време на исторически преход, но и път, изминат с много вяра в идеята за съхраняването на идентичността ни и необходимостта от така нужната ни заедност.
И тук е мястото да подчертаем историческата и визионерска роля на нашия почетен председател – д-р Ахмед Доган за изграждането на политически инструмент за постигането и реализирането на общочовешки и националнозначими идеи като „Българският етнически модел“, толерантност, заедност, единство и свобода!
Постигнатите високи организационни и политически резултати на българската и на европейска политическа сцена обаче ни задължават освен да запазим достигнатото си ниво, да надграждаме и да бъдем с една крачка в бъдещето! Само така можем да бъдем атрактивни, полезни и отговорни!
В условията на дълбока криза в нашето общество, белязано от пандемия, липса на политически и управленски диалог, липса на доверие между управленски елит и гражданско общество и ред други негативни диагнози погледът ни е насочен към самите нас и в собствената си отговорност. И да намерим онзи път, който да ни даде възможност да кажем, че днес е времето на ДПС!
Като зам.-председател на ДПС и с поглед към местната власт заявяваме, че ще продължим политиката за реална децентрализация като единствена алтернатива на демократично и ефективно управление. Концепцията на ДПС обхваща всички измерения на политическата, административна и фискална децентрализация. За съжаление категоричната оценка на настоящото управление е, че е силно централизирано, което поставя общините в силна зависимост от централното правителство.
И на предстоящите парламентарни избори ДПС, и всички ние, трябва да върнем властта на хората – в това се състои нашата осъзната политическа отговорност на активни и свободни граждани.
Разбира се тези измерения са взаимносвързани, и съответно взаимнозависими. Дейността на ДПС е в основата на политическата децентрализация в нашата страна, като поставя правната основа на децентрализацията, със цел укрепване на демокрацията.
Като важна и стратегическа европейска политика, върху която ще се концентрираме е развитието на българското участие в Европейския зелен пакт – за повишаване на ефективното използване на ресурсите чрез преминаване към чиста, кръгова икономика.
Това ще утвърди значението на интегрирания подход към развитие на местните власти по посока екология, климат и иновации .
“Общините на утрешния ден” ще осигурят вдъхновение за политици и практикуващи, участващи в градското развитие - на местно, регионално, национално и европейско ниво.
Гледането напред и разработването на визия за “общините на утрешния ден” се превръща във все по-важна политика на всички нива. За Движението за права и свободи развитието на общините, активната ни работа в Комитета на регионите и развиването и утвърждаването на политиките „Европа на регионите“ е определящо за бъдещето на страната ни и на Европа.
Поздравявам и благодаря от името на ръководството на партията ни, на кметовете, общинските ни съветници за отговорното и адекватно отношение и за грижата им за хората по време на пандемията.
С благодарност за заедността по общия ни път на развитие оставаме със същото силно убеждение и вяра в идеите и ценностите, които ни събраха да споделяме общата съдба, наречена „ДПС“!
Успех на Х-та Национална конференция на Движението за права и свободи!
инж.д-р Хасан Азис,зам.-председател на ДПС

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 27.02.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Доверието, което сте изградили сред другите ще направи денят ви по-добър и успешен. С енергия и хъс ще успявате, а това ще ви мотивира за повече усърдие и последователност в действията. Доброто си настроение ще пренасяте и в личните си взаимоотношения, ще доминират чувства на добронамереност и взаимопомощ. Дано не се отдръпнете от някого заради неразбирането му.
27 фев 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Бъдете внимателни днес. Вероятността умишлено да ви заблудят е много голяма. Не се поддавайте на суетата си. Ще съжалявате, ако прибързано приемете отправено ви предложение. Личният ви живот постепенно приема желаната от вас насока. Успявате да извлечете най-доброто от това, което ви се предлага.
27 фев 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще се вдъхновите от свое постижение и ще се амбицирате да продължите напред. Запознанство с човек, чиито качества допълват вашите и е възможна дълготрайна връзка. Емоциите ще повишат настроението и ще се стараете повече за партньора си. Новина, свързана с работата ви. Подготовка за пътуване.
27 фев 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Ще се радвате на засилен интерес от страна на обкръжението си. Може би той е продиктуван от вашите чудесни идеи и предложения, с които ги изненадвате. Не правете нищо прибързано, а внимателно обмисляйте действията си. Всякакви спонтанни реакции от ваша страна за момента са нежелателни. Ведрият ви тон може да ви помогне неимоверно много. В къщи се нуждаят от вас.
27 фев 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Много детайли на другите ще убягват, но това ще ви носи предимство и ще вземате правилни решения. Също ще ви предпазва и от грешки. Стремете се към успеха и не отлагайте нищо по пътя към него. Денят носи сполука във всичко,с което се захванете. Притесненията ви скоро ще отпаднат и настроението ви ще бъде чудесно.
27 фев 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Предпочитате да прекарате този ден сред семейството си като обърнете специално внимание на по-малките членове. Ще успеете да изпълните плановете, които имате по отношение на конкретен проект. За предпочитане е да не възлагате на човек от обкръжението си задача, с която той не е съгласен. Така ще си спестите много повече неприятности..
27 фев 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Мислите ви са насочени предимно в дейността, която упражнявате. Нововъведения и промяна в организацията ще ви помогнат да повишите печалбата и да насочите час от финансите си за други неща. Жадувате за повече разнообразие и може да го постигнете, ако не се затваряте в себе си, а потърсите подходящите хора.
27 фев 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С помощта на влиятелна личност или административна инстанция ще съумеете да разрешите отдавна тежащ ви проблем. Усилията ви в тази насока ще се увенчаят с успех, а това ще повиши и тонусът ви. Моментът е подходящ да си пуснете тото. Шансът е на ваша страна.
27 фев 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Мобилизирани сте и ще можете да покажете итинските си способности. Залогът е голям, пък и не ви е останало място за избор. Не бива да прекалявате със стремежа си да сте на върха на всяка цена. Еуфорията може да ви постави и в деликатна ситуация. Децата ще ви поднесат приятни изненади.
27 фев 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Въпроси от различно естество ще занимават представителите на знака, сред които по-важни са служебните, по бизнес и в подкрепа на здравето ви. Цените времето си и в тази връзка ще следвате стриктно програмата си. Позициите ви на работното място се стабилизират и това внася успокоение в напрегнатото ви ежедневие.
27 фев 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще се посветите на задача, която обмисляте от дълго време. Усърдието ви е гаранция за успех, каквото и да ви струва то. В личните си взаимоотношения бъдете търпеливи, докато се стабилизират отношенията ви с човека, който ви създава повече грижи. Радостна новина, свързана с децата.
27 фев 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Задълженията ви днес няма да ви натоварват, напротив. Имате желание и амбиция да се впуснете в сфера, нова за вас. Привлечени сте от възможност, свързана с инвестиции, но и перспективна. Обърнете повече внимание на отношенията си с човек, когото пренебрегвате, но въпреки това ви вълнува.
27 фев 2021
Последни новини