Трима ботевци ще громят конкуренцията на Националната олимпиада по история и цивилизации

Благата вест е за трима олимпийци от ЕГ „Христо Ботев“ – Кърджали, които ще доказват знания си за миналото, паметта и Херодот-бащата на историята

За поредна година ученици от Езиковата гимназия „Христо Ботев“ се класират за участие вНационалнатаолимпиада по история и цивилизации,но за първи път те са трима.ДесетокласницитеЕкатерина Стоянова от10А, Ясемин Садък от10Г и Ивайло Илиев от 10А класпродължават дългогодишната добра традиция по история и ще представят област Кърджали на Националната олимпиада.

На 28 февруари 2021 година се проведе областният кръг на Националната олимпиада по история и цивилизации, в коятонашите гимназисти се състезаваха с ученици от област Кърджали. Поредното им участие в такъв научен формат е доказателство за постоянния олимпийски дух, който се формира в  гимназията.Адмирациите са затехните знания и умения, а успехите са доказателство и за високия професионализъм на  учителите, коитоса неотлъчно до своите възпитаници и ги мотивират. Успехът на ботевци не е случаен, а е резултат на техните постоянни стремежии многогодишен интерес към историята. Постиженията имсе дължат и на последователната им и задълбочена допълнителна работа с учителите по история и цивилизации. И тримата ученици участват в проект по Национална програма  „Ученически олимпиади и състезания“, включени са в група за обучение на талантливи ученици.

Ръководството и учителите на ЕГ „Христо Ботев“ пожелават успех и достойно представяне на техните възпитаници на Националният кръг на олимпиадата.

Това съобщиха от ръководството на училището.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини