Прокуратурата привлече като обвиняеми двама трафиканти на мигранти,заловени са при Падало

Районна прокуратура – Кърджали – Териториално отделение – Крумовград привлече като обвиняеми Д.В., на 21 г., и Й.С., на 28 г., за това, че в съучастие, с цел да набавят за себе си имотна облага, противозаконно са подпомагали чужденци да преминат през територията на страната в нарушение на закона, като деянието е извършено чрез използване на моторни превозни средства и по отношение на повече от едно лице – престъпление по чл. 281, ал. 2, т. 1 и т. 5, вр. ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2 от Наказателния кодекс.

На 25 март 2021 г., около 4 часа, близо до село Падало, общ. Крумовград, служители на Гранично полицейско управление – Крумовград спрели за проверка два леки автомобила – „Ауди“ и „Фолксваген“, управлявани от обвиняемите Д.В. и Й.С. Установено било, че в колите пътували 13 чужденци, мъже, на възраст от 18 до 31 г. Те били без документи за самоличност. Установено е, че 12 от тях били граждани на Ирак и един - на Афганистан.

Някои от чужденците пътували в багажниците на автомобилите. Двамата водачи са били задържани за срок от 24 часа по Закона за МВР. Чуждите граждани са настанени в Миграционен център. Те преминали в страната ни през „зелена граница“ и до близко населено място ги чакали двата автомобила, управлявани от Д.В. и Й.С.  Обвиняемите трябвало да ги откарат до населено място в Старозагорска област, а оттам чуждите граждани да стигнат до границата. Крайната им цел била държава в Западна Европа.

Под надзора на Районна прокуратура – Кърджали - Териториално отделение – Крумовград са извършени процесуално-следствени действия – разпити на свидетели, иззети са веществени доказателства и др.

Разследването по случая продължава.

Това съобщиха от Пресцентъра на Апелативна прокуратура – Пловдив

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини