Сигурна и предвидима бизнес среда - приоритет на Републиканци за България

Димитър Димитров и Славейко Иванов са двама от бизнесмените в листата на Републиканци за България в хасковския регион. Димитър Димитров е областен координатор на партията, а двамата със Славейко Иванов са кандидати за народни представители.

„Само хората от бизнеса могат истински да знаят от какво се нуждае той“, споделят Димитър и Славейко. Димитър Димитров има работещи компании, свързани със земеделие и хранителна промишленост, а Славейко Иванов е представител на най-голямата фирма за производство на технически газове. Формулата на успеха за тях е постоянство, коректност, качество на продукта, много труд, организираност и отговорност. 

Според Славейко Иванов камъкът си тежи на мястото. Затова не пожелал да се възползва от зелената карта и да замине за Америка. Останал в Димитровград, но не съжалява. Съпругата му го определя като добър човек, раздаващ любов, готов да помогне на всеки нуждаещ се.

Децата на Димитър Димитров пък се завърнали от София, за да се включат в семейния бизнес, зашото се гордеят с постигнатото от своя баща и искат компанията да бъде наследена. Двамата бизнесмени са спомоществователи на различни събития и спортни клубове, а работниците и служителите им разказват, че са щедри хора и коректни работодатели.

Димитър и Славейко решават да се присъединят към отбора на Републиканци за България, защото вярват, че разделената ни държава може да намери пътя. България има нужда от ясен хоризонт, категорични са те. Затова настояват да бъде изградена сигурна и предвидима бизнес среда. Тя е задължително условие за развитието на икономиката.

На въпроса какви са техните цели за областта, Димитър и Славейко очертават основните си идеи:

  • Ще работим за създаване на бизнес хъбове във всеки от шестте икономически района за развитие. Целта на инициативата е да подпомогне развитието на малките и средни предприятия в страната. Новоизградената мрежа от бизнес хъбове ще работи съвместно с вече утвърдените фондове за набиране на капитал и ще осигурява необходимата експертна и логистична подкрепа на стартиращи и вече съществуващи фирми. По този начин ще се подпомогне техния растеж и намирането на нови пазари за техните стоки и услуги.
  • Възнамеряваме да предоставим повече гаранции за бизнеса и да осигурим допълнителни възможности за рисково финансиране. Предвиждаме и мерки за преодоляване на разминаването между търсените и предлаганите умения на пазара на труда.
  • Искаме въвеждане на ускорена амортизация. Амортизацията влияе пряко на инвестициите в производствените мощности и повишава капацитета на фирмите да се самофинансират  и разширяват дейността си. Ускорената амортизация ще засили процеса на подмяна на остарелите и неефективни производства. Тя ще повлияе позитивно на конкурентоспособността на българската икономика и ще подпомогне инвестициите в нови, високотехнологични мощности.
  • Ще подкрепим дейността на самонаетите лица, фрийлансърите, работещите от дома и хората със свободни професии. Предвиждаме да създадем работещи механизми за реална пазарна реализация на продуктите, дейностите и услугите на предприемачите, самонаетите лица, фрийлансърите, работещите от дома и хората със свободни професии. Ще подкрепим тази икономическа група чрез насочването на програми от гаранционните и рисковите фондове към нея.
  • Ще работим за стимулиране на социалните инвестиции. Предлагаме финансиране на проекти за развитие на социална инфраструктура, социални предприятия, образование, обучение, включително училища и университети, услуги по домовете и интеграция на уязвимите групи. Това ще бъде постигнато чрез въвеждането на финансови инструменти, финансирани от фонда InvestEU и предоставени пряко или косвено чрез финансови посредници и инвестиционни платформи.

Уважаеми съграждани, това са само част от предлаганите от нас стратегии в областта на икономиката. Подкрепете ни на 04.04 с номер 21 в интегралната бюлетина, за да живеем в държава с правила!

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Още новини

Случаен виц

Последни новини