13 °C

Експерти от всички области на обществено-политическия живот в листата БСП за България в 29-и МИР

Ние искаме да спрем несправедливостта и да върнем достойнството и вярата на българските граждани!
Това е мотото, което обединява юристи, икономисти, доктор, предприемачи, интелектуалци, инженери и майстори на спорта.
Водачът на листата е добре познат на обществеността дипломат, университетски преподавател и журналист. Велизар Енчев е уважаван и изтъкнат интелектуалец. Той е роден на 7 януари 1953 г. в град Гълъбово, Старозагорска област. Завършва „Журналистика“ и двегодишен факултативен курс по реторика и международни отношения в  СУ „Св. Климент Охридски“. Защитава докторат по международно право и международни отношения. Според него най-големият дефицит във външната политика по отношение на Балканите е непоследователността! „И васалното поведение на българските политици. Поради петвековното прекъсване на държавната традиция васалитетът е вкоренен в манталитета на държавниците ни. Този порок ни направи губещи в балканските и в двете световни войни през миналия век. Васалът винаги избира губещата страна в геополитиката. Затова династията и партиите сляпо следваха безумията и на Кайзерова Германия, и на Хитлерова Германия. В резултат на което за четвърт век на два пъти бяхме победена държава.“ – споделя Енчев в свое интервю.
В листата, в която са включени 16 кандидати, на второ място е бившият кмет на Харманли Михаил Лисков. Михаил Лисков е роден през 1957 г. в град Харманли. Средното си образование завършва в родния град, а след това завърша бившия вече ВИИ „Карл Маркс“ със специалност „Икономика на труда“. Горд баща е на две деца. Като най-устойчиво постижение в политическата си дейност кандидатът за народен представител определя работата си в местната власт. Според него трите мандата като кмет на Харманли са високо оценени от общността. 
Следващите две позиции, съответно 3-а и 4-а заемат депутатите от 44-о Народно събрание Виолета Желева от Димитровград и юристът от Хасково Смиляна Нитова. 
„Обявяваме се за повече и по-силна държава, която не помага избирателно, а на всички. Държавата трябва да изгради ясен универсален инструмент за подкрепа, която да е така разпределена, че да е справедлива и адекватна за всички граждани. Той трябва да включва работници, работодатели, родители, както и самонаетите и хората със свободни професии, които останаха без стотинка подкрепа.“  - заявява Виолета Желева в разгара на предизборната кампания. 
Смиляна Нитова е категорична: „Хората искат промяна! Остават броени дни до деня, в който трябва да решим на кого да възложим опазването на гражданските ни права, справедливостта, сигурността, правовата държава и законността!“ – допълва тя.
Пето място в листата на 29-и МИР БСП за България отрежда на Десислава Костова от квотата на коалиционния партньор ПП „Политически клуб Тракия“. За нея приоритет ще бъдат правовата държава, активното гражданско общество и решаването на Тракийския проблем.
На шесто място е председателят на общинската организация в община Симеоновград Никола Георгиев. Георгиев е семеен с едно дете. Бакалавър по защита на националната сигурност, магистър по финансов и банков мениджмънт и маркетинг. 
Следващият в листата е инженерът Диляна Комитова. Нейният девиз е: „Не ходи по чуждите стъпки, защото няма да оставиш следа.“ Тя е отдадена на жените и децата в рискови групи. Областта, в която развива дейността си е посветена на социалната политика. 
Олимпийският шампион и дългогодишен треньор по борба на Пуерто Рико Димо Костов е на осмата позиция в хасковската листа, като представител на гражданската квота. Каузата на почетния гражданин на Хасково е спортът. Липсата на спортни съоръжения и устойчиви политики в областта на спорта са в противовес с устойчивото развитие на спорта и откриването на спортни таланти, според него. Стимулиране на физическото възпитание и спорт в училище, чрез въвеждане на нови видове двигателна активност и възстановяването на центровете за олимпийска подготовка са част от темите, които са от експертната област на Костов. 
На позиция 9 е поставен инж. Атанас Атанасов от гр. Тополовград, магистър инженер по приложна геофизика и магистър по икономика. Атанасов има богат опит в неправителствения сектор. На 10-а позиция е Емил Димитров – председател на младежкото обединение в областта и един от най-младите кандидати за народен представител от избирателния район. Майстор на спорта и общински съветник от Коалиция БСП за България в ОБС Харманли, председател на младежката структура в  Харманли – негова кауза и негов девиз е: „За по-добър  живот на младите хора в България". Мотивацията му да се включи в предизборната надпревара е  решаването на проблемите на младите хора в областта на спорта на територията на община Харманли. За него младежките политики трябва да са фундамент на всяка партийна платформа. 
На 11-а позиция е и най-младият кандидат за народен представител – Богдан Кирилов. Общинският съветник от коалиция БСП за България подчертава: „Младите хора имат изключително важна роля в тази трудна политическа обстановка, защото само младите хора имат нужната сила, енергия и отдаденост, за да постигнат необходимите промени за по-солидарна и справедлива България.“
Следващият, 12-и в листата, е роденият в Хасково Иван Педев. „Моята кауза е да има справедлив съдебен процес и улеснен достъп на гражданите до този процес. Нужни са промени, които са в интерес на хората.“ – споделя адвокатът и допълва: „Справедливост и свобода, са ценностите, за които ще се боря!“
Под номер 13 е поставен роденият в Димитровград предприемач Иван Ганев. Той завършва Химико-технологичния университет в София, а естествената му страст към компютърните науки го отвежда в един от най-реномираните частни университети „ТЕЛЕРИК“- София. Там придобива компютърна квалификация по системата СΙSCO.  Ганев владее английски и руски и свободно ползва гръцки. За него мястото на младите в политиката се определя от провеждането на постоянна и устойчива кадрова политика за привличане на образованите, знаещи и можещи млади хора в БСП.  
За поставения под номер 14 магистър по икономика Божидар Драганов е необходимо да бъде създадена среда за развитието на младите предприемачи, чрез безплатно образование и здравеопазване, силна икономика,  пълна подкрепа за децата, майките и младите семейства. Той е категоричен: „Ще работя за достойна България!“
Д-р Стефка Михайлова е родом от Харманли и е поставена на позиция номер 15. Нейната кауза е здравната реформа и достъп до здравеопазване за всички граждани, гарантиране на здравна политика, която ще позволи на практика да се приложат принципите на равнопоставеност, достъпност, качествено и навременно медицинско обслужване.
Последната 16-а позиция заема председателят на предизборния щаб в Хасково и главен експерт в НС на БСП Ленко Петканин. След себе си кандидатът за народен представител иска да остави Родината си като силна, горда и привлекателна страна за живот. Осъзнава това още през 2009-а година, когато започва всеотдайната си работа в областта на политиката. 
Като най-ценни черти от характера си определя самоконтрола и гъвкавостта. За Ленко Петканин мястото на жените в политиката е ключово. Според него приносът им като равностойни политически фигури е безспорен.
Политическата кауза, която кандидатът за народен представител отстоява, е достъп до финансиране от ББР (Българска банка за развитие) за малкия бизнес. Създаването на дружество за старт-ъпи и иновативни компании, което ще помогне развитието на бизнес средата за стартиращите предприемачески проекти, като източник на бизнес иновации на продуктите и услугите, които подготвят и подпомагат икономиката на бъдещето.
Време е да върнем живота в малките населени места! - убедени са кандидатите от листата на БСП за България от 29-и МИР, област Хасково.  Ние искаме промяна! Сега! – настояват те.
„И това не е поредното предизборно обещание, нито партиен призив! Това е подадена ръка за партньорство с всички вас – българските граждани! Това е апел към вашите гражданска активност и съвест, към отговорността, която всички ние имаме към децата си, към бъдещето и към свободата! Нека заедно счупим оковите на страха и да гласуваме на парламентарните избори, от които ни делят броени дни!“ – подчертават в призива си шестнадесетте кандидати за народни представители. 
На 4-и, 4-и, номер 4 – С грижа за хората!
 
Купуването и продаването на гласове е престъпление!
Източник: Haskovo.NET

Хороскоп за 17.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Стъпките, които предприемате ще бъдат резултатни. Необходимо ви е повече спокойствие, не бъдете припрени. Възможно е недоброжелатели умишлено да ви създават спънки, но увереността ви ще ви помогне да се абстрахирате от тях. Амбицирани сте да доведете до добър край начинанията си.
17 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Работата ви днес ще е ползотворна и изпълнена с емоции. Заобиколени сте от хора, с които се разбирате чудесно и успявате заедно да се справите с редица ситуации. Очаквате твърде много от неясен въпрос, за предпочитате е за момента да не възлагате големи надежди, за да не останете разочаровани. В личен план ви се налага да рискувате, направете го, струва си.
17 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
За себе си изяснете какво точно искате и го направете.Успеете ли, ще се почувствате по-добре и ще добиете желание за нови развития. Започнати проекти могат да бъдат прекъснати, вина, за което носите и вие. Работейки върху себе си, ще постигнете вътрешна хармония и с повече доверие ще градите плановете си.
17 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Задълбоченото ви отношение към детайлите в работата ще подобри печалбите, но не при всички ще са високи. Поне е сигурно, че ще елиминирате възможността да сгрешите и ще се доближите до желаните резултати. Успешно ще се противопоставите на стреса с музика, спорт или друго, което душата ви иска.
17 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Заели сте се с твърде усложнени дела, които сте решени да доведете до успешен край. Ще ви е необходимо сътрудничество с ваши колеги, така че бъдете готови да споделите работата си и с други хора. Това ще ви бъде полезно, тъй като ще узнаете ценни похвати и такива, които досега сте пренебрегвали. Положете повече усилия и ще останете доволни.
17 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Възможно е днес да научите нещо, което коренно да промени плановете ви за деня. Част от работата ви значително ще се улесни вследствие на нововъведенията, които ви предстоят. Организационните ви способности ви издигат в очите на хората, с които работите. В личен план ви предстои нещо приятно, което наистина заслужавате.
17 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Професионални новости ще ви подтикнат към повече активност, очаква ви повишение или преминаване на нова работа. На време ще предложите идеите си, които ще се оценят и реализират. Няма да ви липсват и трудности, но като истински воини няма да се огънете пред поредното изпитание.
17 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не омаловажавайте хората, които крачат редом до вас, предлагайки помощта си безусловно. Сред тях са близките и приятелите, които често остават в сянката на успехите ви. Взаимоотношенията ви се нуждаят от обновяване и е добре първата крачка в това отношение да бъде ваша. В тишина, далече от суетата и шума ще откриете отговорите, които търсите.
17 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
В домашна обстановка ще се чувствате добре. Атмосферата предразполага към отмора и занимания с любими неща. Насладете се на спокойствието си, и ако имате време подгответе плановете си за предстоящата седмица. В тази връзка трябва да отделите време за сметките си, които сте изоставили.
17 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Повечето от вас се отдават на заслужена почивка днес. Постарайте се да стоите далеч от шумни мероприятия, които само ще ви подразнят. Имате възможност да прекарате повече време с любимия човек и вие ще успеете да се възползвате от нея. Вечерта ви очаква приятно прекарване сред близки хора. Получавате подкрепата на определен човек за своя идея.
17 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Активността ви ще е в синхрон с настроението ви за промяна. Ще работите по затвърдяване на новостите на работното място, чиито инициатор сте вие. Няма да сте сами в усилията си, а и конкуренцията ще ви подскаже, че вървите в правилната посока. Реализиране на финансови сделки и проекти.
17 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Времето ще ви притиска, а от вас се очакват едва ли не подвизи. Внимавайте какво приказвате, за да не нараните някого неволно в стремежа си да вземете отношение към всеки възникнал проблем. Освен всичко друго ще постигнете съгласие по спорни въпроси и делата ви ще се ускорят.
17 май 2021
Последни новини