11 °C

Александър Сабанов: Индустриалните паркове ще гарантират развитието на Силистра и Хасково

ВМРО изпълни своите предизборни обещания, които даде през 2017 г. През тези 4 г. опозицията винаги ни обвиняваше, че тези 300 лв. пенсия, която обещавахме тогава, няма да се случи. В крайна сметка тя се случи, коментира в „Денят започва“ по БНТ водачът на листите на ВМРО в 29 МИР Хасково и 20 МИР Силистра – Александър Сабанов. Даже тези 50 лв., които се дават допълнително на пенсионерите, обмисляме да ги въведем за постоянно, добави той.

Сабанов припомни, че при предишните две правителства на Бойко Борисов без участието на ВМРО доходите не се увеличаваха, както това се случи през сегашния мандат. Така че и в сегашната програма за управление на държавата за следващите 4 години ние от ВМРО сме заложили на доходи, сигурност и семейство, изтъкна Сабанов.

В сектор „Икономика“ имаме много сериозна програма за възстановяване от кризата, запазване на 10%, плоския данък, което е задължително. Не трябва никой да си играе с данъците, особено в криза. Предлагаме още данък „Дивидент“ да отпадне, защото това утежнява фирмите, каза водачът на две листи на ВМРО. Трябва и да се повиши прагът за регистрацията по ДДС от 50 000 поне на 150 000 лв., защото това е проблем за малките и средните фирми, допълни той.

По думите му има как държавата да си го позволи на фона на големите излишъци, които генерира хазната всяка година от порядъка на 1,5-2 милиарда лева. Те показват, че икономиката работи, а в момента кризата е голяма, но тя ще стане още по-страшна когато отмине, защото докато заработи отново бизнесът със същите темпове, с които е работил преди пандемията, ще мине повече време, прогнозира икономистът от гражданската квота на ВМРО.

Той очерта и спецификата на двата региона, където води листите на войводите – Хасково и Силистра. Трябва да се мисли за привличане на инвеститори, които да направят преработвателни предприятия за преработка на земеделската продукция, защото земеделието и в двата региона – Хасково и Силистра, е развито, но ние продаваме суровина, а не продукт. Това е проблем, защото не дава достатъчно добавена стойност на нашата продукция, защити визията си за развитието на двете области Сабанов.

Трябва да се преборим за уеднаквяване на всички субсидии в Европейския съюз, подчерта още предприемачът. Знаете, че Гърция получава в пъти по-големи субсидии, отколкото нашите земеделци. Това е проблем. Същото е и във Франция и Полша. Например, полските картофи защо идват на 15 стотинки в България? Защото субсидията им е толкова голяма, че те нямат нужда да ги продават скъпо, те печелят от субсидията. По целия свят земеделието е субсидирано и тук ние трябва да решим кой сегмент от земеделието ще разработваме приоритетно и там да вложим всичките си усилия, акцентира Сабанов.

По думите му един от начините да се избегне големия дисбаланс в икономическото развитие между Северна и Южна България трябва на първо място да се заложи на инфраструктурата, а след това да се развият и индустриални паркове с участието на общините и държавата, които да привлекат инвеститорите. При тях общините ще дават терена, а държавата ще се включи с инфраструктурата и плана за управление на тези индустриални паркове. Чуждите инвеститори искат да работят с държавата, защото тя им дава сигурност, коментира Александър Сабанов. Както в Силистра, така и в Хасково могат да бъдат направени такива зони и да дойдат чужди инвеститори, които ще повишат заплатите и така ще се развиват тези региони. Няма как да се развива един регион без бизнес, коментира той.

Аз винаги съм гледал моите избиратели в очите защото никога не съм се притеснявал от нещата,  които съм свършил през тези години, призна още Сабанов. 

Искам да призова всички патриотично настроени хора в тази държава – да подкрепят ВМРО с № 1 в бюлетината, защото ние сме единствената патриотична формация, която ще влезе в Народното събрание. И колкото по-голяма е силата ни, толкова повече ще можем да отстояваме българщината, както у нас, така и в ЕС, заяви водачът на листите на ВМРО в Силистра и Хасково.


Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Източник: Haskovo.NET

Хороскоп за 12.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Задълженията ви на работното място се повишават и за нечие съжаление това не събужда ентусиазма ви. Защитете интересите си, като поискате повишение на възнаграждението. Имате шанс да го получите, предвид промените. Ще покажете щедростта си към друг, с което ще го изненадате приятно, но нали това целите.
12 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Тактично ще се намесите там, където считате, че е наложително, разчиствайки пътя за развитие на идеите ви. По този начин ще покажете на когото трябва, че не търпите възражения, но деликатно, без да влизате в открит спор или конфликт. Бъдете сговорчиви и ще ви бъде по-лесно.
12 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Уверени във възможностите си излизате от пасивността, която ви беше обгърнала и поемете нещата в свои ръце. Ще покажете гъвкавост в непредвидена ситуация. Не отклонявайте покана за среща, ще ви бъде интересно и приятно. Общувайте, развличайте се, станете отново себе си.
12 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
С разбиране ще подходите към проблемите на хората около вас и ще ги подкрепите в старанията им. В много отношения се чувствате водещи и заслугата си е изцяло ваша. Стремежът ви към овладяване на повече знания ще ви обогати, като на първо място ще подобри позициите ви на работното място, а по-късно и в обществото.
12 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес се опитайте да удържате емоциите си, особено на работното място. В противен случай рискувате да си навлечете гнева на високопоставен човек. Не натоварвайте вашите близки с проблемите си. Те самите сигурно също имат свои вълнения. Имате нужда от спокойствие и уединение към края на деня.
12 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Изпълнението на служебни или семейни ангажименти може да създаде напрежение в отношенията ви с околните, но проявете търпение. Интересно запознанство или предложение ще ви накара да промените част от плановете си. Не след дълго със задоволство ще установите, че точно този човек сте търсили.
12 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Въпреки натовареността ви с проблеми ще бъдете на висота и уверено ще ги отхвърляте. Може да лансирате идеите си по отношение развитието на бизнеса и те ще се възприемат положително. Бъдете оптимисти, случващото се идва да покаже качествата ви. Любовта ви дава допълнителни сили, действайте.
12 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Нямате сериозни основания да се съмнявате в лоялността на делови партньори, за това не си създавайте сами проблеми. Може би прекалено много се доверявате на непроверени сведения. Делата ви днес вървят много добре и ако не допуснете фатални грешки, днешният ден може да се окаже един от най-успешните ви напоследък.
12 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Стои пред вас въпрос, който не търпи отлагане. Ситуацията ще ви предложи избор и колкото по-бързо реагирате, толкова по-добре ще бъде за вас. Печелите доверието на човек от обкръжението си и това ви помага да наложите вижданията си по предстоящи промени. На дамите им предстои да изживеят романтичен уикенд.
12 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Доброто ви настроение е гаранция за добре свършена работа, както и за подобряване на общия климат. До толкова влияете на околните, че би трябвало да си давате по-често сметка за това. Ще създавате повече и полезни контакти, които бихте могли да използвате за каузата си. Запомнящи се изяви за хората, чиято работа е свързана със социални ангажименти.
12 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Повярвайте в перспективата на начинанията си и не давайте ухо на съмненията. Страхът не е добър съветник, ще ви връща назад. С част от задачите ще приключите успешно още днес. Това ще ви стимулира и направи оптимисти за бъдещето ви. Любовни вълнения ще ви настроят романтично и ще търсите близостта на любимия си човек.
12 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Ще проявявате силно чувство за отговорност и с търпение, стъпка по стъпка ще се добирате до върха. Работохолизма ви е пословичен. Бъдете овладени и спокойни, и не се поддавайте на провокации. Ако това се случи опитайте се да контролирате страстите. Денят ви е динамичен и многообещаващ. Бъдете откровени и открити и ще се справите.
12 май 2021
Последни новини