14 °C

Ленко Петканин: България трябва да бъде управлявана с цел, посока и стратегия за развитие

Председателят на предизборния щаб на БСП за България в 29-и МИР, област Хасково, е роден на 01.08.1985г. в София. Завършва Университета за Национално и Световно Стопанство - София със специалност „Финанси“. По специалността си е работил в различни структури и организации, като Райфайзенбанк България, „Атлас Консултинг“, „Атлас Одитинг“, „Ековис Холдинг Груп България“, „Мар Маг ИТИ“ ООД. От 2013-а до 2014-а година е председател на съвета на директорите на „Студентски Столове и Общежития“. От 2013-а година е главен експерт в Организационен отдел към Национален съвет на БСП. На юбилейния 50-и конгрес на БСП, който се проведе в края на 2020-а година, за втори път е избран за член на Националния съвет от квотата на Младежкото обединение.

Динамичната организационна работа мотивира кандидата за народен представител, номиниран с префернциален номер 116 от листата на БСП за България в 29-и МИР, постоянно да надгражда опита и уменията си. Това го подтиква да се включи в редица обучителни инициативи, които повишават компетенциите му и верифицират познанията му в областта на политическото лидерство, политически и икономически маркетинг, коучинг умения и компетенции за мениджъри.

Активният спорт е неизменна част от ежедневието на Ленко Петканин. В ранните си младежки години започва да се занимава с джудо и самбо. Като най-щура постъпка оттогава определя решението си да замине сам на студентска бригада в Аляска.

Уважение към хората, морал, свобода и справедливост са фундаменталните ценности, в които го възпитават родителите му. Това са и принципите, които отстоява в работата си и многобройните срещи с общностите.

След себе си канидатът за народен представител иска да остави Родината си като силна, горда и привлекателна страна за живот. Осъзнава това още през 2009-а година, когато започва всеотдайната си работа в областта на политиката.

Като най-ценни черти от характера си определя самоконтрола и гъвкавостта, а най-достойният пример за подражание в реалния живот е фигурата на баща му.

„Житейският му път е пример, който винаги ще ме вдъхновява.“ – споделя Петканин и допълва: „Най-ценният урок, който научих от родителите си, е уважението към хората.“ От майка си Ленко Петканин получава и най-стойностния съвет: „Никога не се отказвай.“

Романът на Димитър Димов „Тютюн“ за младежкия лидер в БСП е художественото произведение, променило живота му. Неслучайно и любимият му предмет в училище е бил историята, а все още с топлина и носталгия си спомня началната учителка – г-жа Божилова.

За Ленко Петканин мястото на жените в политиката е ключово. Според него приносът им като равностойни политически фигури е безспорен. Това е и една от причините най-вдъхновяващият женски пример в реалния живот за него да е Емилия Масларова, министър на заетостта и социалните грижи (20.12.1990 – 8.11.1991 г.) и министър на труда и социалната политика (17.08.2005 – 27.07.2009 г.)

Политическата кауза, която кандидатът за народен представител отстоява, е достъп до финансиране от ББР (Българска банка за развитие) за малкия бизнес. Създаването на дружество за старт-ъпи и иновативни компании, което ще помогне развитието на бизнес средата за стартиращите предприемачески проекти, като източник на бизнес иновации на продуктите и услугите, които подготвят и подпомагат икономиката на бъдещето.

Водещият девиз на Ленко Петканин е: „Да действаш, значи да бъдеш.” 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Източник: Haskovo.NET

Хороскоп за 17.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Стъпките, които предприемате ще бъдат резултатни. Необходимо ви е повече спокойствие, не бъдете припрени. Възможно е недоброжелатели умишлено да ви създават спънки, но увереността ви ще ви помогне да се абстрахирате от тях. Амбицирани сте да доведете до добър край начинанията си.
17 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Работата ви днес ще е ползотворна и изпълнена с емоции. Заобиколени сте от хора, с които се разбирате чудесно и успявате заедно да се справите с редица ситуации. Очаквате твърде много от неясен въпрос, за предпочитате е за момента да не възлагате големи надежди, за да не останете разочаровани. В личен план ви се налага да рискувате, направете го, струва си.
17 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
За себе си изяснете какво точно искате и го направете.Успеете ли, ще се почувствате по-добре и ще добиете желание за нови развития. Започнати проекти могат да бъдат прекъснати, вина, за което носите и вие. Работейки върху себе си, ще постигнете вътрешна хармония и с повече доверие ще градите плановете си.
17 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Задълбоченото ви отношение към детайлите в работата ще подобри печалбите, но не при всички ще са високи. Поне е сигурно, че ще елиминирате възможността да сгрешите и ще се доближите до желаните резултати. Успешно ще се противопоставите на стреса с музика, спорт или друго, което душата ви иска.
17 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Заели сте се с твърде усложнени дела, които сте решени да доведете до успешен край. Ще ви е необходимо сътрудничество с ваши колеги, така че бъдете готови да споделите работата си и с други хора. Това ще ви бъде полезно, тъй като ще узнаете ценни похвати и такива, които досега сте пренебрегвали. Положете повече усилия и ще останете доволни.
17 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Възможно е днес да научите нещо, което коренно да промени плановете ви за деня. Част от работата ви значително ще се улесни вследствие на нововъведенията, които ви предстоят. Организационните ви способности ви издигат в очите на хората, с които работите. В личен план ви предстои нещо приятно, което наистина заслужавате.
17 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Професионални новости ще ви подтикнат към повече активност, очаква ви повишение или преминаване на нова работа. На време ще предложите идеите си, които ще се оценят и реализират. Няма да ви липсват и трудности, но като истински воини няма да се огънете пред поредното изпитание.
17 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не омаловажавайте хората, които крачат редом до вас, предлагайки помощта си безусловно. Сред тях са близките и приятелите, които често остават в сянката на успехите ви. Взаимоотношенията ви се нуждаят от обновяване и е добре първата крачка в това отношение да бъде ваша. В тишина, далече от суетата и шума ще откриете отговорите, които търсите.
17 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
В домашна обстановка ще се чувствате добре. Атмосферата предразполага към отмора и занимания с любими неща. Насладете се на спокойствието си, и ако имате време подгответе плановете си за предстоящата седмица. В тази връзка трябва да отделите време за сметките си, които сте изоставили.
17 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Повечето от вас се отдават на заслужена почивка днес. Постарайте се да стоите далеч от шумни мероприятия, които само ще ви подразнят. Имате възможност да прекарате повече време с любимия човек и вие ще успеете да се възползвате от нея. Вечерта ви очаква приятно прекарване сред близки хора. Получавате подкрепата на определен човек за своя идея.
17 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Активността ви ще е в синхрон с настроението ви за промяна. Ще работите по затвърдяване на новостите на работното място, чиито инициатор сте вие. Няма да сте сами в усилията си, а и конкуренцията ще ви подскаже, че вървите в правилната посока. Реализиране на финансови сделки и проекти.
17 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Времето ще ви притиска, а от вас се очакват едва ли не подвизи. Внимавайте какво приказвате, за да не нараните някого неволно в стремежа си да вземете отношение към всеки възникнал проблем. Освен всичко друго ще постигнете съгласие по спорни въпроси и делата ви ще се ускорят.
17 май 2021
Последни новини