Серия досъдебни производства в полицията, разследват смъртта на мъж при пожар в Ридино

Досъдебно производство е образувано в РУ-Джебел за пожар, при който загинал 62-годишен. Произшествието станало на 8 ноември  в село Ридино. В 4,20 часа бил подаден сигнал за горяща къща. На място били изпратени четирима огнеборци с два противопожарни автомобила за потушаване на огъня. Сградата изгоряла, а вътре в едно помещенията бил намерен мъртъв 62-годишният собственик. Тялото е било транспортирано за аутопсия в  Отделението по съдебна медицина в болницата в Кърджали. Дежурна оперативна група от РУ-Джебел е извършила оглед. Разследващ полицай продължава работата по случая.

Две досъдебни производства са образувани в РУ-Джебел за нарушаване на противоепидемични мерки. Полицейски служители установили, че 61-годишна и 29-годишен са нарушили задължителна 14-дневна карантина, разпоредена от здравните власти. Разследванията са по чл.355, ал.2 във връзка с ал.1 от Наказателния кодекс.

 Досъдебно производство за посегателство върху надгробни плочи е образувано в РУ-Кърджали с постановление на Районната прокуратура. През месец септември в гробищния парк на село Кьосево били повредени три паметника и мраморни облицовки. Разследването е по чл.216, ал.1 от Наказателния кодекс за повреда и унищожаване на чуждо имущество. Издирва се извършителят на деянието.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини