Серия досъдебни производства, нищят шофьор с фалшива турска книжка

Досъдебно производство за използване на фалшиво свидетелство за управление на МПС е образувано в РУ-Кърджали с постановление на Районната прокуратура. Документът, издаден в Турция, бил представен на полицейски служители при проверка в областния град. След направена справка се оказало, че шофьорската книжка е фалшива. Разследването е за съзнателно използване на неистински официален документ и по него работят сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ и разследващ полицай.   

За отправени заплахи 49-годишен е задържан в РУ-Кърджали. Инцидентът станал снощи около 19 часа в село Широково поле. При свада с 50-годишен по-младият отправил закани към опонента си. Сектор „Охранителна полиция“ продължава изясняването на случая, по който проверката е с оглед на чл.144, ал.3 и ал.1 от Наказателния кодекс.

Досъдебно производство за кражба от жилище е образувано в РУ-Кърджали. От апартамент в областния град вчера били откраднати златни накити и ловна пушка. След подадения сигнал за деянието дежурна оперативна група е извършила оглед. Оръжието е обявено за общодържавно издирване. По случая работа продължават разследващ полицай и сектор „Криминална полиция“ в РУ-Кърджали. Издирва се извършителят на престъплението.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини